Monday, May 6, 2024
HomeРегионКюстендилГорски инспектори от РДГ-Кюстендил пипнаха бракониер с 2 патрона в пушката, не...

Горски инспектори от РДГ-Кюстендил пипнаха бракониер с 2 патрона в пушката, не е имал разрешително за лов на вреден дивеч

 

Горски инспектори от Регионална дирекция по горите (РДГ) – Кюстендил са заловили нарушител за незаконен лов в петък през нощта. Нарушението е установено по време на съвместна проверка със служители на РУ на МВР – Кюстендил в землището на селата Злогош и Брест. Проверяващите забелязали автомобил, движещ се по черен път, като от него се извършвало осветяване с изкуствена светлина (фар) на околните ожънати ниви и ливади, което е характерно за незаконен лов. При направената проверка било констатирано, че в автомобила до седалката е поставена върху калъф ловна пушка „Мазалат“, на която е прикрепено приспособление за увеличаване на образа (оптика), както и използван изкуствен източник на светлина. В магазина на пушката е имало заредени и два патрона. Направен е опит за укриване на веществено доказателство. Лицето не е представило разрешително за лов на вреден дивеч.

Ловното оръжие, моторното превозно средство и боеприпасите са задържани. На нарушителя е съставен акт по Закона за лова и опазване на дивеча.

Работата по случая продължава.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular