Saturday, May 4, 2024
HomeРегионСамоковГръмнала тръба заля с вода кв. „Самоково”, ВиК шефът В. Тодоров: Борим се...

Гръмнала тръба заля с вода кв. „Самоково”, ВиК шефът В. Тодоров: Борим се 2 часа, мрежата е стара

Аварии удариха и селата, хората: Докато в Самоковско е като след потоп, кметът Георгиев се къпе в Искър с народна носия

Авария остави без вода кв. „Самоково“ и превърна квартала в Самоковската Венеция. Репертер на в. “Вяра“ отиде на място и завари шефа на ВиК – Самоков, Венецслав Тодоров сред колегите си, работещи по отстраняване на повредата.

„Аварията е вследствие повреда на водопровода, захранващ квартал „Самоково“. Отстраняваме я, ще се наложи да спрем водата на квартала. Става дума за главен водопровод над блок 10. Два часа не можем да спрем водата. Централен водопровод, захранващ, етернит 300, e повреден. Общината е заложила подмяна на тези тръби за тази година. Става реч за тръбите по цялата улица „Преспа“, не знам точно каква е сумата, но е по проект „Красива България“. Мрежата е стара и трябва да се поддържа. До няколко часа аварията ще бъде отстранена“ – допълни още инж. Венцеслав Тодоров.

Авария имаше и в село Алино на „Първа улица“. Там също работеше дежурен екип на ВиК в съботния ден.

Докато улиците на „Самоково“ плуваха във вода от аварията и хората се чудеха как да минават, кметът Владимир Георгиев се бе пременил в народна носия и се къпеше в река Искър, коментираха хората. „Зрелищата са хубаво нещо, но защо се изместват с тях традициите“ – питаха се самоковци.

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular