Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионСамоков(ОБНОВЕНА) Хотелиери от Боровец обвиниха БСП съветника Любомир Борисов в кражба, с...

(ОБНОВЕНА) Хотелиери от Боровец обвиниха БСП съветника Любомир Борисов в кражба, с колега отклонили към джоба си 20 000 лв. от нощувки?

 

Хванахме го на къс пас, регистрирал туристите като гости на собствениците на апартаменти за настаняване, дадохме го на прокуратурата

Борисов: Всичко е скалъпено, за да се скрият други злоупотреби, аз и колегата се оказахме бушоните, сам напуснах хотела

Баща ми не работи в община Самоков, семейното ни заведение изградихме от един фургон за 20 години

Прокуратурата в Самоков започна разследване срещу общинския съветник от БСП Любомир Борисов за присвояване на над 20 000 лв. от луксозен хотел в курорта Боровец, където работел като рецепционист. Сигнал срещу него подали собствениците на хотела. Заедно с Борисов на прокуратурата е даден и колегата му Стоян Кънзов, който също е рецепционист.

Любопитна подробност е фактът, че Любомир Борисов е председател на комисията по култура и етика към Общинския съвет. В града се говори, че Борисов живее на широка нога, позволява си екскурзии зад граница.

Ето какво разказаха собствениците на хотела: „Освен хотела управляваме и комплекс с апартаменти. За тях имаме договори за управление, по силата на които настаняваме гости и превеждаме пари на собствениците им. Общинският съветник Любомир Борисов работи при нас от 2016 г. досега. Борисов и колегата му настанявали хора в апартаментите, като отбелязвали в системата, че са гости на собствениците. Така не са отчитали парите. Другият номер, който идеологът на схемата Любомир Борисов е прилагал, е да отбелязва гостите в системата за настаняване и 2 секунди по-късно да отписва клиента с мотива, че на човека не му харесва стаята. Така той не отчита нощувките в системата. Тази кокошкарска схема е упражнявана около година.

Хванахме Любомир Борисов, като настанихме в един от апартаментите на собственика на хотела наш човек. Борисов отчете в системата, че чужденецът е гост на собственика, и прибра парите за себе си. Така лъсна цялата схема, успяхме да го хванем на къс пас. Любомир Борисов и колегата му Стоян Кънзов си признаха, не сме записали признанията, но веднага ги уволнихме. Предадохме ги на прокуратурата и всички доказателства, с които разполагаме, са приложени към сигнала. Любомир Борисов се държи надменно, представя се като човек на кмета на община Самоков Владимир Георгиев. Хвали се, че баща му Борислав Борисов е назначен от градоначалника в общинската администрация”, разказаха от хотела.

Оказа се, че семейство Борисови са собственици на луксозна кръчма с турското име „Дуваро” в Боровец. Местни хора питат с какви пари семейството е вдигнало заведението. Заплатите в общинската администрация не са по-високи от 600-700 лв. Едва ли рецепционистът е получавал по-високо възнаграждение.

За вестник „Вяра” Любомир Борисов категорично отрече обвиненията. Обръщаме се към него с въпросите как ще коментира обвиненията срещу себе си, ще напусне ли Общинския съвет, истина ли е, че той и баща му са близки до кмета на Самоков и как успяха да построят кръчмата в курорта.

„Никой не ме е търсил за показания от Окръжната прокуратура. Информацията е абсолютно невярна. Сигналът срещу мен е изключително некоректен. В момента за мен се говорят какви ли не небивалици. Аз няма от какво да се притеснявам, всичко е толкова скалъпено.

Когато стана въпрос за това обвинение, им казах: „Правете това, което смятате за редно, аз няма от какво да се притеснявам”. Общо взето, трябваше да набедят някой човек и така се случи. Всичко беше целенасочено, за да се скрият някакви други злоупотреби. Трябваше някои бушон да изгърми и се случи, че сме аз и колегата. Не се чувствам недосегаем и не съм близък до кмета, говорят се неистини. Аз съм човек като всички останали, с нищо по-важен. Нямам нищо общо с кражба на средствата. Аз нямам за какво да се притеснявам. Нека докажат, че съм виновен, и ще напусна Общинския съвет, но няма нищо реално и няма как да се доказват лъжи срещу мен.

В хотела работих около година и половина. Сам си подадох молбата за напускане около 21 март тази година. Още при самото напускане началникът ми каза: „Ще ви разнасям из целия град и не ме интересува, че нямаш нищо общо“.

Молбата ми за напускане е подписана от началника. Ако съм имал общо със случая, щяха ли да ме освободят. Смениха се началници, не ме устройваше работата. Виждах конфликти и трябваше да се работи по друг начин. Затова напуснах доброволно. Не знам дали сте наясно кой е началник там. В началото работата потръгна, раздвижи се самият комплекс, след това замря. Беше ми тежко, като чух за такива набези. Всичко е думи на вятъра.

Относно моя баща, той си работи в частна фирма на Боровец и няма нищо общо с общинските паркинги. Проверете в общината. Баща ми не работи в общината от дълги години. Преди 8 години беше общински съветник и по време на мандата той доброволно се отказа. А относно заведението, то е на цялото ни семейство, градили сме го в продължение на може би 20 години. Изграждали сме, надграждали сме всичко в годините малко по-малко и няма нищо скрито. От малък си спомням, че тръгнахме от едно малко фургонче и се надграждаше в годините малко по малко. Когато имаме средства, правим, когато няма, не.

Всички в семейство работим и със задружни усилия след 20 години имаме ресторант. В момента нямам друга работа, стоя си вкъщи. Искам да разработя ресторанта. В чужбина не излизам, а имам такова желание, но има други неща да довърша“ – сподели Любомир Борисов пред „Вяра“.

RELATED ARTICLES

10 COMMENTS

  1. От ГБС може да се очаква всичко! Да паднат толкова ниско като набеждават хората за вътрешно фирмените си проблеми. Резил! Сега е редно да проверите и Радослав Котларов какви схеми прави в собствените си хотели, за да се налага да гърмят невинни! Нулите ще бъдат поне с две повече.

  2. poznavam tolkova mnogo hora koito nesase zadrjali v tozi i drugi hoteli na GBS zashtoli zashtoto opravitelite i taka narecheni shefove sa PRESTPNICI KOITO NABEJDAVAT OBIKNOVENI SLUJITELI V KRAJBI

  3. AKO SE SABERAT VSICHKI BIVSHI SLOJITELI I KAJAT KAK SA PRINOJDAVANI DA PRAVAT ZLOPOTREBI KOI SHTE E PRESTPNIK A OBIKNOVENITE SLOJITELI BOSHONI TEPANIE NA SHEFOVETE NA HOTELA TEPANIE A NA PROKURATURATA DA VZEME DA RASLEDVA IMOTNOTO SASTOIANIE NA SHEFOVETE DA VIDIM KAKVO SHTE IZLEZNE A NE DA NABEJDAVAT OBIKNOVENITE SLOJITELI KOITO PONE S CHESTEN TRUD AI ISKARVAT MIZERNITE ZAPLATI ZA TOVA NIAMA SKORO DA IMA V BALGARIA NIKAKVI KADRI DORI NA NAI NISKO NIVO

  4. SAVETVAM POTARPEVSHITE DASI POTRSAT PRAVATA I DAGI SDIAT DO DUPKA DAGI IZMETAT OT BOROVETS TAKIVA SHEFOVE PRESTPNICI DA UMIRAT KATO KUCHETA TAKIVA SHEFOVE KATO POMIARI

  5. Оооо ама това, ако става въпрос за Котларов не съм изненадана грам, че са му такива методите. Оставя само приближените до него за да може да краде на воля. Другите гърмят като бушони, точно като тези двамата. Изобщо не се лъжете да почвате работа в ГБС.

  6. Дори в момента съм служителка в ГБС(за съжаление) и всички във фирмата са наясно, че младежите нямаха нищо общо с цялата история. Чак ми е яд, че така наречените ни шефове за толкова жалки.

  7. Много странно как във всички коментари пише, коя е фирмата, а в статията не се споменава име на хотел. Май гузен не гонен бяга

    • Смешко, ами то е защото Любчо е активирал тролове да крещят колко е невинен.
      И той наистина ще излезе невинен, след като кметът продава апартамент без ДДС на прокурора. И други услуги са правени на прокуратурата, така че няма страшно за малкия наглец.

  8. Ако е вярно, че става въпрос за ГБС на малкия дришльо ще му се стъжни. Детето се вика, не трябва да пикаеш срещу вятъра. Да се моли само с прокуратурата и лека присъда да се размине.

  9. До Дани- ако си наистина служителка и те е срам- никой не те задържа на сила,нали? Стягай си куфарите и ходи да сервираш у Дувару.

Comments are closed.

Most Popular