Friday, May 3, 2024
HomeРегионБлагоевградИлия Царски спечели планинското изкачване в Благоевград, награди го министър Нанков

Илия Царски спечели планинското изкачване в Благоевград, награди го министър Нанков

 

Илия Царски за пореден път спечели планинското изкачване в Благоевград, където се проведе вторият кръг от Националния рали шампионат по планинско изкачване “Благоевград-2018”.  Времето на Царски от трите манша е 5 мин, 50 сек и 24 стотни, втори в генералното класиране е Юлиян Телийски с време 5.50.50 минути, а трети – Христо Манолов, и тримата се състезаваха с „Мицубиши Лансър”. Победителите бяха наградени от министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

45 състезатели от България и Македония стартираха в 11,00 часа днес по трасето с дължина 4 километра от кв. „Еленово” до с. Делвино. 2-ри кръг от Националния рали шампионат по планинско изкачване Планинско “Благоевград” стартира от пл. „Македония”. Организатори на събитието са автомобилен спортен клуб „Диамо“, БФАС и община Благоевград. Бяха подадени 46 заявки за участие, като сред пилотите има състезатели от Гърция и Македония. Директорът на Планинско “Благоевград” Диана Стоянова  благодари на кмета Камбитов за отличното партньорство и съдействието.

След официалното откриване на Планинско “Благоевград” пилотите се отправиха към трасето, за тренировки и квалификационни маншове.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular