Изградиха „спящи полицаи” по ул. „Славянска“ в Благоевград, забраниха паркирането между тях

Кметът Атанас Камбитов

 

По разпореждане на кмета Камбитов стартира процедура по премахване на всички навеси на търговски обекти, които са изградени върху общински площи

Допълнителните мерки за обезопасяване на движението по улица „Славянска“ в Благоевград вече са завършени, съобщиха от общината.

Опасният район е обезопасен, след като на специално заседание бяха набелязани съответните мерки.

Мерките бяха набелязани по време на извънредно заседание на Комисията по безопасност на движението миналата седмица, а кметът Камбитов определи краен срок за приключване – 18.12.2017 г. Изградени са два броя изкуствени неравности, на 30 метра от пешеходните пътеки, като между т.нар. „спящи полицаи“ паркирането е забранено. Направена е и нова повдигната пешеходна пътека срещу Второ студентско общежитие, която е маркирана в два цвята. По продължението на улицата са поставени допълнителни светлинни знаци с автономно ел. захранване, указващи наличието на пешеходни пътеки. Освен това „зебрите“ са осветени допълнително с прожектори. Вече е извършена обстойна проверка на тротоарите по улица „Славянска“ и в съседство, като служители на „ЧЕЗ България“ ремонтираха шахтите с нарушена цялост. По разпореждане на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов стартира и процедура по премахване на всички навеси на търговски обекти, които са изградени върху общински площи. През цялото време на ремонтните дейности д-р Атанас Камбитов лично следи за качеството и бързината на работа. Пребоядисване на пътната маркировка предстои да бъде направено в целия град. Освен това при почти всички пешеходни пътеки се поставя насочващо осветление.