Monday, May 6, 2024
HomeСпортИзненада! ЦСКА е аут от Европа, „Левски“ ще се бори срещу черногорци,...

Изненада! ЦСКА е аут от Европа, „Левски“ ще се бори срещу черногорци, „Дунав“ се изправя срещу Херо и „Иртиш“

  • Литовският шампион на пътя на „Лудогорец“ към групите на ШЛ

Европейската футболна централа УЕФА извади отбора на ЦСКА без предупреждение от жребия за първия квалификационен кръг на Лига Европа. Вместо „червените” в същия поток намери място „Дунав“ (Русе), който зае първата позиция сред непоставените. По този повод от ръководството на ЦСКА заявиха, че до този момент нито БФС, нито ЦСКА са получавали уведомление за започване на единствената възможна легитимна процедура по преразглеждане на издадения европейски лиценз. И посочват, че в процес е сезиране на КАС с искане за незабавни обезпечителни мерки, които „взимат предвид и откровеното беззаконие, което УЕФА си позволява. Срещу ЦСКА и неговите привърженици е предприета абсолютно незаконна кампания“.

„Левски“ ще се изправи срещу черногорския „Сутиеска“ в първи квалификационен кръг на Лига Европа. Това реши тегленият вчера жребий за турнира. “Сините” са домакин в първата среща. Първият мач е на 29 юни, а реваншът – на 6 юли.

Носителят на Купата на България – „Ботев“, ще се изправи срещу албанския „Партизани“. “Канарчетата” са гости в първата среща.

„Дунав“ (Русе), който в последния възможен момент зае мястото на ЦСКА в турнира, ще се изправи срещу казахстанския „Иртиш“ (Павлодар), където треньор е Димитър Димитров-Херо.

Първият съперник на „Лудогорец“ по пътя към групите на Шампионската лига е литовският шампион „Жалгирис“. Това отреди жребият за втория квалификационен кръг на турнира. Първият двубой ще бъде във Вилнюс на 11 или 12 юли. Реваншът ще бъде в Разград на 18 и 19 юли.

„Жалгирис“ е седемкратен шампион на своята страна. Литовският отбор спечели титлата през последните четири години. Старши треньор на „Жалгирис“ е Валдас Дамбраускас.

През последните четири години отборът е тотален доминант на домашната сцена, като спечели требъл – титла, купа и суперкупа.

През миналата година „Жалгирис“ отпада във втория квалификационен кръг на Шампионската лига от „Астана“, който е воден от Станимир Стоилов. Във Вилнюс мачът завършва 0:0, а казахстанците печелят домакинството си с 2:1.

 

Снимка

Отборът на ЦСКА бе отрязан в последния момент от участие в Лига Европа.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular