Sunday, May 5, 2024
HomeРегионБлагоевградКартечницата, която уби редник Николай Тошев от Благоевград, била „изпразнена”, трети ден...

Картечницата, която уби редник Николай Тошев от Благоевград, била „изпразнена”, трети ден близките чакат тялото му

 

Приятелката Теди: Кажи на татко, че започваме, повече няма да му се обадя

 

Трети ден близките очакват тялото на 31-годишния редник Николай Тошев от Благоевград, който загина при инцидент по време на учение в Сливница. Те заминаха за София, където са в очакване да им предадат тялото. Баща му е покрусен от смъртта на Николай. Той призна, че неговата майка е починала отдавна. „Да си бях отишъл аз или баба му, която е на 93 години, защо няма ред в тая смърт?!”, безутешен е бащата. Приятелката на загиналия Теди през сълзи споделя: „Каза ми: обади се и на татко и му кажи, че почваме, повече няма да му се обадя”.

Стана ясно, че инцидентът е станал след извършване на проверка на оръжието и доклад, че картечницата е изпразнена, именно тогава и започнала подготовка за транспортирането й на военен камион. В този момент обаче се произвежда изстрел, в резултат на който редник Тошев е тежко ранен в лявото бедро. Незабавно е оказана първа медицинска помощ от лекар от ВМА-Пловдив, който осигурява стрелбите на полигона. Пострадалият млад мъж е транспортиран с линейка към Военномедицинска академия-София. По време на пътуването обаче лекарският екип е констатирал смъртта на редника.
Образувано е досъдебно производство, което трябва да отговори на два важни въпроса: Кой е извършил огледа на оръжието и как е произведен изстрелът.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular