Кирил Ананиев сяда в проветривия стол на здравния министър, предшественикът му Н. Петров заръча да направи водосвет в МЗ

 

Новият здравен министър Кирил Ананиев е подготвил план за действие във всички направления в сектора, съобщи „Дарик”. Той включвал както подобряване на връзката между отделните звена в системата, така и промени в различните видове дейности в здравното осигуряване. Това стана ясно от думите на Ананиев при приемането на поста от досегашния ресорен министър проф. Николай Петров. От своя страна Петров предостави на Ананиев отчет за извършеното от него през последните шест месеца, подари му икона на св. Иван Рилски и посъветва наследника си да извърши водосвет в сградата на министерството.

„Ние няма да се разделим, ще продължим да работим заедно и аз ще ползвам неговия опит и ще споделям моя такъв с него. Надявам се пътищата ни да продължат в работен вариант и в бъдеще. Съжалявам, че се случи всичко това, но се надявам, че не го приема лично от мен“, каза новият здравен министър.
„Ще се опитам да продължа дейността на министерството така, както тя е подредена в момента, с идеята да доразвия. Пред вас мога да споделя откровено, че на базата на приоритети на правителството, които са записани в програмата, аз съм подготвил един план за действие във всички направления, както и административно-структурно отделните дейности в здравното осигуряване, подобряване на връзката между отделните звена в системата и напълно съм наясно, че никой няма да ми даде 100, 30 или 10 дни. Ще се опитаме да се мобилизираме всички като министерство, като състав и екип, за да оправим нещата, които стоят като ангажимент през МЗ“, каза още Кирил Ананиев.
„Благодаря Ви за добрите думи. Ето ви нашия отчет за тези 6 месеца. А това е една икона, която да ви пази. И една препоръка – да си направите водосвет за вас и екипа ви. На добър час“, пожела ексминистърът на здравеопазването на неговия заместник.