Friday, May 3, 2024
HomeРегионБлагоевградКметът Атанас Камбитов откри новопостроения парк в бившите казарми на Благоевград: Могат...

Кметът Атанас Камбитов откри новопостроения парк в бившите казарми на Благоевград: Могат да се съберат над 100 000 души, ще построим хотел и църква

  • Възвръщаемостта на вложените средства е седемкратна и се очакват над 50 000 посетители на фестивала „Франкофоли”

Над 100 000 души могат да се съберат на новопостроения парк „Македония“ в района на бившите казарми в Благоевград. Това каза по време на откриването на обекта кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов. По думите му през 2016 г. по време на връчването на годишните музикални награди и провеждането на фестивала „Франкофоли“ областният център е бил посетен от 50 000 души.
„Вече сме на финалната права и няма какво повече да се строи в района. На този терен имаше около 11-12 масивни сгради, които бяха разрушени. Запазени са две зали, като едната ще бъде бекстейджа, а другата ще бъде използвана за афтърпартита“, каза д-р Камбитов. По думите му след фестивала залите ще бъдат използвани за концерти, театрални представления и други културни и спортни мероприятия. „Тук ще има една малка закачка, но все още не сме готови. Ще бъде направена препратка към миналото с арт инсталации, които да напомнят, че там е имало военно поделение“, каза Атанас Камбитов.
По думите му е от голямо значение, че общината разполага с този терен и всички, които идват, имат условията да се чувстват удобно и комфортно. „Ние сме обособили санитарни зони, зони за хранене, зони за паркиране. Организацията на движение извън терена ще бъде направена така, че да може да паркират около 2000 автомобила и сме взели абсолютно всички превантивни мерки за сигурност“, каза д-р Камбитов.
Той посочи също, че икономическият ефект е огромен, като в радиус от 40 километра всички хотели са заети за двата концерта – на 16 и 17 юни. Д-р Камбитов заяви, че възвръщаемостта на вложените средства е седемкратна и се очакват над 50 000 посетители. Вече работи и първото кафене на открито. В парка предстои да бъдат направени още хотелски комплекс и сграда с офис площи с по 10 етажа, спортни и детски площадки, велосипедни алеи, фитнес площадка с вход свободен. В парка ще бъде построена и църква, която ще носи името „Свети Георги”, като се очаква планът за храма от Митрополията, а парите вече са осигурени от спонсори.

RELATED ARTICLES

Most Popular