Saturday, May 4, 2024
HomeРегионБлагоевградКметът Камбитов осигури модерна зала за тренировки на над 200 таекуондисти от...

Кметът Камбитов осигури модерна зала за тренировки на над 200 таекуондисти от Благоевград, подготвят се за европейско в Естония

Един от водещите клубове по таекуондо ITF в България – „Фолкън“ от Благоевград, вече провежда тренировки в модерна спортна зала в парк „Македония“.

Фолкън“ от Благоевград вече провежда тренировки в модерна спортна зала в парк „Македония“.

Това е поредната стъпка от страна на кмета д-р Атанас Камбитов в посока подкрепа развитието на спорта в Благоевград, уточниха от общината. Залата за бойни спортове е модерно оборудвана и предоставя отлични условия за провеждане както на тренировъчна дейност, така и на състезания. До момента заниманията на клуб „Фолкън“ протичаха в малко помещение, което създаваше дискомфорт за спортистите и техните треньори.

Капацитетът на новата зала ще позволи на клуба да бъдат изготвени нови графици с цел удобство както на трениращите, така и на родителите. В таекуондо клуб „Фолкън“ има над 200 спортисти, част от които в момента се подготвят за Европейско първенство в Естония. Осигуряването на максимален комфорт на спортуващите е сред основните приоритети на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов.

RELATED ARTICLES

Most Popular