Кметът Камбитов в Брюксел: Благоевград е привлекателен за инвестиции заради данъчните облекчения, строим хотел, храм и изложбена зала в новия парк „Македония“

Благоевград е привлекателен за инвеститорите с благоприятно данъчно облагане, двата университета, природните дадености, заяви кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов на икономически форум „Инвестиции и възможности за бизнес в България” под патронажа на Посолството на България в Белгия.

Срещата се провежда по повод българското председателство на Европейския съюз от 1 януари 2018 г. В международния форум участват президентът Росен Плевнелиев, Ан Дефорни – икономически и търговски съветник на Белгия, банкерите Франк Янсен, Кирил Величков, Александра Бачева, Себастиян Ван Дорен, както и над 70 бизнес организации.

Д-р Атанас Камбитов започна презентирането на Благоевград с един конкретен въпрос „Защо Благоевград трябва да бъде избран за инвестиции?“. Отговорите, които той представи, категорично открояваха основните силни страни като транспортна инфраструктура, стратегическо местоположение, природни ресурси, туристически потенциал, благоприятно данъчно облагане с облекчение на бизнеса и много други. Той посочи и двата университета в града, от които всяка година излизат обучени млади кадри с ефективна професионална насоченост. Сред главните приоритети на Благоевград, към които е и фокусът за развитие и включване на бизнес инвестиции, бяха представени мащабните проекти „Университетски център“, „Експо център“ и „Логистичен център“. По време на форума кметът Камбитов представи и визията за надграждане на новия парк „Македония“ в Благоевград, където предстои да бъде изграден модерен експо център, офиси, с площи клас А, изложбена зала, хотелска част, музей на Македоно-одринското опълчение и голям православен храм. Присъстващите на икономически форум за бизнес възможности и инвестиции в България бяха впечатлени от презентацията, с която кметът д-р Атанас Камбитов представи условията за инвестиции в Благоевград, като заявиха готовност да посетят областния център на място.