Thursday, May 2, 2024
HomeРегионБанскоКметът на Банско Г. Икономов на престижен форум в ЕС: С разработването...

Кметът на Банско Г. Икономов на престижен форум в ЕС: С разработването на съвместни балкански продукти ще привлечем туристи от Китай и Корея

 

Кметът на Банско Георги Икономов взе участие в срещата на високо ниво на министрите на туризма на държавите – членки на ЕС, както и държавите от Западните Балкани и Турция.

Той присъства по покана на министъра на туризма Николина Ангелкова. Форумът бе включен в официалната програма на Председателството на България на Съвета на ЕС, с основен фокус върху туристическата индустрия като устойчив фактор за икономически растеж – формира 10% от БВП на Европейския съюз, както за регионална интеграция и мир. Коментирани бяха също проекти и инициативи, свързани със сътрудничеството в туризма между Европа и Китай в рамките на програмата „ЕС-Китай 2018 – година, посветена на туризма“.

„Какво знаем за един млад и труден пазар с огромен потенциал като китайския, обсъждахме как можем да привлечем китайски туристи. Още преди повече от три години, при разговори със свои колеги кметове от Гърция и Македония, представих своята идея за изработването на общ туристически продукт, обхващащ географската област Македония, който би бил любопитен за далечните източни пазари. Възможностите за разработването на съвместни балкански продукти и пакети, насочени към далечните пазари като Китай, Корея и други, са огромни и си струва да съсредоточим усилия в тази посока”, заяви Икономов.

RELATED ARTICLES

Most Popular