Кметът на Разлог инж. Красимир Герчев и съпругата му Ирина посрещнаха с червен килим в Разлог звездите на театъра и зам.-министър Гешева, Димитър Герасимов с плакет за 70-ия юбилей

 

Официалното откриване на Театралните празници в Разлог „Звездите на театъра“ вече е факт.

Седем водещи постановки ще бъдат представени на публиката в планинския град. По червения килим и под красиво украсена арка минаха зам.-министърът на  културата Амелия Гешева и любими актьори от театъра и киното. Кметът на Разлог инж. Красимир Герчев и съпругата му Ирина посрещнаха пред читалището звездите на театъра, а малчугани, облечени в разложки носии, пуснаха в небето 60 балона с цветовете на българския трибагреник. Гешева поздрави всички присъстващи и сподели, че отношението на кмета на даден град към културата е отражение на развитието на самия град, а гр. Разлог е красив, модерен и развит град, което показва, че културата е на водещо място. Инж. Герчев пожела вълнуващи седем театрални дни на публиката, в които да се потопи във вълнуващите истории на постановките. Кметът на общината връчва и плакет на известния актьор от гр. Разлог Димитър Герасимов по случай 70-годишния му юбилей и за заслуги към развитието на културата в града.

На откриването присъстваха още д-р Мария Копанарова -председател на ОбС-Разлог, зам.-кметът по социалните дейности инж. Венцислав Гърменов, секретарят на община Разлог Димитър Крънчев, общественици, жители и гости на град Разлог.

„Солунските съзаклятници“ бе първото представление от театралната седмица. Постановката е на Георги Данаилов, режисьор Стоян Радев. На сцената играха актьорите Руси ЧаневЛеонид ЙовчевЮлиан ВерговВладимир КарамазовХристо Петков, Павлин ПетруновВалери Йорданов, Петко Венелинов, Кирил Кавадарков, Мария КаварджиковаТеодора Духовникова, Мила Люцканова, Ана Пападопулу, Валентин Балабанов, Благовест Благоев.

Останалите постановки са:

25 юни

Народен театър “Иван Вазов”

“Богът на касапницата”

от Ясмина Реза

Режисьор –  Антон Угринов

Участват: Юлиан Вергов, Владимир Карамазов, Радена Вълканова, Александра Василева

26 юни

Драматичен театър “Н. О. Масалитинов” – Пловдив

“Двама на люлката”

от Уилям Гибсън

Режисьор – Бина Харалампиева

Участват – Елена Атанасова и Герасим Георгиев – Геро

27 юни

”Натали”

от Филип Бласбанд

Режисьор – Бойко Илиев

Участват –  Нона Йотова и Александра Сърчаджиева

28 юни

Сатиричен театър”Алеко Константинов”

“Името”

 от Матийо Делапорт и Александър дьо Ла Пателиер

Режисьор – Здравко Митков

Участват:Михаил БилаловНиколай УрумовАна Вълчанова, Богдан КазанджиевИрина Първанова

 

29 юни

ПК “Ажур Пико”

 “Черното пиле” по Н. Хайтов 

моноспектакъл на Мариус Куркински

30 юни

Сатиричен театър”Алеко Константинов”

 “Щастливеца” от Руси Божанов

Режисьор – Здравко Митков

Участват: Калин ВрачанскиСветломир РадевМартин Каров, Йорданка СтефановаЯнина КашеваМихаил Сървански, Александра СърчаджиеваБоян АрсовПламен Великов, Ивайло КалоянчевНона ЙотоваМилена Аврамова

Начало на представленията – 20 ч.

Анелия Дункина-Дебелушина

24.06.2017 г.