Thursday, May 2, 2024
HomeРегионБлагоевградКоледарите от ДГ „Радост” сурвакаха кмета на Симитли А. Апостолов, той разчупи...

Коледарите от ДГ „Радост” сурвакаха кмета на Симитли А. Апостолов, той разчупи питка, парата отиде при учителката А. Стойнева

Коледарите от Детска градина „Радост”, филиал „Ян Бибиян”, орисаха и нарекоха със сърдечни пожелания за добрина общинската администрация в Симитли. Традицията повелява всяка година те да минават първо през сградата на общинската администрация.

„Стани, нине“ огласи сградата на община Симитли. Наричане за здраве и късмет, здрава гърбина, берекет, успех и колкото здравец в планината, толкова успех на общината пожелаха малките орисници на кмета Апостол Апостолов и неговия екип.

По стар български обичай кметът дари коледарчетата с кравайчета, желязна пара и големи пакети лакомства, след което разчупи и питката с паричката. Малчуганите нетърпеливо търсеха в парченцата си, но парата тази година се падна на учителката на децата Адриана Стойнева.

Кметът Апостолов им благодари и им пожела безгрижно и щастливо детство, да носят късмет на община Симитли и винаги да са така дейни и лъчезарни. Кметът Апостолов пожела най-красивата Коледа на децата и много големи подаръци под елхата.

RELATED ARTICLES

Most Popular