Коледната елха грейва в Перник на 7 декември, фестивал на греяното вино, Борис Солтарийски и Нели Петкова сред изненадите

 

Коледната елха на Перник ще грейне на 7 декември. По традиция светлините на празничното дърво ще бъдат запалени от кмета на общината Вяра Церовска. „Тази година перничани и гости на града ще бъдат изненадани с нови светлини и ново коледно дърво. Елхата ни ще бъде по-различна и няма да отстъпва на тази в столицата и други големи градове. Ще има коледна баница, коледни късмети и много настроение за всички“, сподели в аванс кметът Вяра Церовска и не скри, че по традиция в украсата ще вземат участие и децата от 6-о СУ „Св. св. Кирил и Методий“.

В празничния ден в Перник ще бъде открит и четиридневният фестивал на греяното вино. Той ще бъде изпълнен с много емоции, музика и прекрасните изпълнения на обичаната от младите хора певица Нели Петкова. На следващия ден за перничани ще пее един от звездите на „Шоуто на Слави“ – Борис Солтарийски. В събота вечерта централният площад ще бъде огласен от славея на народната музика Ива Давидова. „В дните преди Коледа ще направим така, че да се усеща приятна атмосфера и празнично настроение, което да споделим с приятели и да се повеселим в едни от най-хубавите дни през годината“, сподели още кметът.