Комисия начело със зам.-кмета Крум Милев провери техниката на “Меридиан” за зимната поддръжка в Дупница, потвърди: В изправност е

От тази година общината има ангажимент да опесъчава районите на автобусните спирки

Комисия от община Дупница начело със зам.-кмета Крум Милев, представители на полицията и „Пожарна безопасност” направиха проверка на техниката, с която фирмата, спечелила поръчката за зимно поддържане, ще работи през зимния сезон.

Илиян Миланов

Изпробвана бе цялата техника на “Меридиан” с управител Илиян Миланов, както и бяха проверени наличните инертни материали за работа при снеговалеж. Новото тази година е, че по улиците ще се разчита в борбата със снега и на химически материали, които ще се използват по главните улици, където потокът е най-сериозен. “Фирмата разполага с 15 машини съгласно условието на поръчката. Обхватът на улиците, които ще бъдат чистени при снеговалеж тази година, е малко разширен, с включването на някои второстепенни улици, предимно в тези райони, където е трудно да достигат автомобилите на Бърза помощ и полицията. За почистването на пешеходните зони ще се разчита на 20 служители от общината, но помощ, където е възможно да се ползва техника, ще получаваме и от фирмата. От тази година ангажимент на общината е да опесъчава районите на автобусните спирки. Домоуправителите на жилищните блокове, фирмите, институциите и живеещите в къщи, както и досега, трябва да почистват при снеговалеж района пред тях. В община Дупница отново има създаден щаб, който при извънредни ситуации ще се събира по всяко едно време на денонощието”, обясни Милев. “Около 30 минути ще ни е необходимо, за да достигнем до най-крайните точки на общината след подаден сигнал. Автомобилите чистят по райони и няма как на всяка улица да има снегорин. Има технология на чистенето. Мисля, че ще се справим с поддръжката на улиците в селата и града и улиците ще бъдат проходими”, обясни представителят на фирмата Светослав Чаушев, който ще бъде координатор в зимния сезон.