Saturday, May 4, 2024
HomeРегионСамоковКон падна в река Боклуджа в Самоков, Георги Миланов: Животните са оставени...

Кон падна в река Боклуджа в Самоков, Георги Миланов: Животните са оставени без вода, подлъгаха се по реката и паднаха

 

След като прекара часове в канала, роми с каруца издърпаха брутално коня, другарят му цял следобед цвили над другаря си

 

За пореден път кон падна в Боклуджа. Това е каналът в Самоков, който в началото на месец юли тази година преля от придошлите води, а кварталите на града, намиращи се под Ридо, бяха залети.

Минаващи самоковци и хората, живеещи в близост до мястото, където падна конят, се стреснаха от случилото си.

„Конете бяха два. Бяха спънати с букаи. В жегата нямаше къде да пият вода, единият се подлъга, приближи се до брега на Боклуджа и падна. Това се случва за пореден път“ – сподели Георги Миланов от Самоков.

„Агресията върху коне в Самоков е честа. Този кон и друг път е падал в Боклуджа. Не им дават вода и затова е паднал в реката. Защо конете в Самоков се разхождат из града? Виждат се около центъра, около общинския хотел, докога? Защо градоначалникът на Самоков Владимир Георгиев не вземе мерки? Не се ли знае на кого са конете, защо не се предупредят?“ – питат Христо Василев и Тинка Огнянова.

„Животното стоя в Боклуджа цял следобед. Другият кон непрекъснато беше над падналия в канала и цвилеше тревожно, обикаляйки наоколо. Животните са по-умни от хората явно. Привечер дойдоха ромите с каруца, вероятно са собственици на конете, не знам, нека се проучи от кмета или полицията. С жестоко отношение конят беше изтеглен по най-бруталния начин. Казахме на ромите да извикат на помощ пожарната или полицията, те със сигурност щяха да съдействат. Те казаха, че нямат пари да плащат за изваждането на коня. Безобразие след безобразие се случва в Самоков, и то пред очите на деца. Агресията върху коне тук не е от вчера“ – споделиха самоковци и ни изпратиха снимки към подадения сигнал.

Конете срещат брутално отношение от стопаните си и на Ридо в Самоков, където вандалската сеч и извозването на борова гора продължава.

RELATED ARTICLES

Most Popular