Friday, May 3, 2024
HomeСпортКонстантин Вътов най-добър при мъжете на Първия открит турнир по тенис на...

Константин Вътов най-добър при мъжете на Първия открит турнир по тенис на маса „Сити 2018” в Кюстендил

Кюстендилци триумфираха с първите места и в четири възрастови групи, надпреварата трета по посещаемост

 

97 тенисисти – мъже, жени, юноши и деца от Кюстендил, София и Пловдив, уважиха Първия открит турнир по тенис на маса „Сити 2018” в Кюстендил. След оспорвани двудневни битки в играта с най-малка топка купата на победител при мъжете вдигна Константин Вътов. Той е кюстендилец, но в последните три-четири години учи и играе за пловдивския клуб „Стоянстрой”. Константин е син на треньора по тенис на маса Паун Вътов и е 6 пъти носител на националния приз „Млад олимпиец”. В началото на месеца той стана вицерепубликански шампион на двойки мъже на първенството във Варна. Втори се нареди Светлин Беров, а третото място зае Милчо Узунов (София). Тримата получиха паричен стимул, съответно 200, 100 и 50 лв.

Най-малките надежди в тениса на маса

При юношите старша възраст победител стана Деян Миланов, втори остана Георги Иванов, а трети е Калин Стойнев, и тримата от Кюстендил. Медалистите получиха и предвидени парични премии от 100, 50 и 30 лв.

При юношите младша възраст над всички бе Ивайло Виденов от Кюстендил, второто място спечели Мартин Чаушев от София и трети е Преслав Стоянов.

При най-малките, 12-14-годишните, победител е Адриян Янков. След него се наредиха Димитър Стоймиров и Лъчезар Атов, и тримата от Кюстендил.

Наградният фонд за децата и юношите младша възраст бяха хилки за тенис на маса и торти “Сити”.

“Оказа се, че нашият турнир е третият по сила и посещаемост в страната. Имаме идея да стане традиционен в рамките на програмата „Кюстендилска пролет”, сподели Емил Миланов, треньор в СКТМ “Кюстендил”.

 

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. жител на дупница март 27, 2018 at 9:50 pm
    Ама къде изчезна статията за Другаря Путин относно България бре модератори.

Comments are closed.

Most Popular