Червените готвят преврат на “Позитано”20, Корнелия и свитата и умуват на Боровец как да потушават бунта

САМО В ПИК И "РЕТРО"! Партизани готвят щурм на „Позитано” 20 - ръководството на БСП умувало на Боровец как да потуши опитите за бунтове

Ескалацията на напрежението в редиците на БСП достигна нови висоти. Вътрешната опозиция се е мобилизирала и е започнала да работи усилено с най-долните редици на 120-годишната партия. „Партизани от камчийската долина, от Габровския район и техните наследници, както и стотици членове и симпатизанти на БСП вече се готвят за протести“, издаде висш областен функционер от София.

Социалисти от висшия ешелон потвърдиха, че в момента Долни Чифлик и Варненска област търсели подкрепа от други области и се готвели за митинг пред новата власт на „Позитано” 20. Хората там се оплаквали от повсеместно кадруване и опит за поставяне на удобни хора.

„Вместо да разкара местните феодали, които години наред ползват властта за свои нужди, ръководството в лицето на г-жа Нинова просто реши да подкрепи едни, а други да смени със свои“, недоволстват социалисти в политическите фейсбук групи.

 

9 бала вълнение

 

Пресен пример за това било положението в морската столица. Там от години върви битка между областния фактор депутата Красимир Янков и червения градски шеф Борислав Гуцанов. Социалисти недоволстват, че лидерката вместо да ги посече и дамата, избрала да подкрепи Гуцанов, който на всичкото отгоре бе клиент на МВР операцията „Медузите“.

„На всичкото отгоре сега ни спуснаха някой си Цоньо за областен на БСП-Варна. Ние да не сме талибани тука“, скачат местните социалисти. Те плашат, че до дни ще цъфнат пред партийната централа в София с остри лозунги.

Цели партизански родове в Монтана също са се хванали за байраците. Там пък новата власт поискала да сложи на ръководен пост Иван Сергисов, който през 2011 г. бе скандално изключен от партията. Тия дни обаче е направен опит за реставрация без никакъв протокол, че поне Сергисов е приет обратно в столетницата.

Хардлайнери от града коментираха, че положението наистина е взривоопасно. “Надстройката в лицето на Корнелия Нинова и нейното обкръжение” дори не усещало как “базата всеки момент можела да пламне като суха слама”, нагрята от юнското слънце. А клечката за тези процеси можела да дойде отвсякъде. Активисти докладват, че голямо напрежение се трупало също така по линията на депутати парашутисти, които вече взели да изнудват местните власти за апетитни имоти и топли местенца по бордове.

 

Сгледата на Боровец

 

Миналия уикенд, за да умува как да тушира напрежението, лидерката решила да събере най-верните си хора на семинар в Боровец. За да пресече тези практики, официално бе обявено, че е приет етичен кодекс, но само за действащите в момента депутати. Свидетели разказаха, че след общите дебати Корнелия Нинова се усамотила в лоби бара на хотела с най-приближените си хора. “В Изпълнителното бюро тя има доверие само на 5-6 души. Те са усамотиха и явно са умували как, без да демонстрират безсилие, най-бързо да тушират напрежението по места“, разкри служителка от партийната централа. По думите й задачата на лидерката е доста сложна, защото членската маса била недоволна не само от сегашното кадруване, но и от местните феодали, които от години са се разпищолили. Но тъй като си плащали „данък спокойствие на върхушката по модела на ГЕРБ, никой не ги закачал“.

Такъв пример била Берковица, където новият шеф на апарата Кирил Добрев не се посвенил да постави за лидер човек на Георги Първанов. „Как стана тоя фокус, след като Ангел Ангелов допреди няколко месеца беше лидер от АБВ“, недоумяват червени активисти. Те дават и друг пример от община Дългопол, където червени варненски феодали раздали 900 декара от Държавния поземлен фонд на съпругите си за 50-годишно ползване. И никой не им казвал и копче, пише ПИК.