Thursday, May 2, 2024
HomeРегионПерникКощунство! Откраднаха кутията с дарения за лечението на онкоболния Кирил Росенов в...

Кощунство! Откраднаха кутията с дарения за лечението на онкоболния Кирил Росенов в Ярджиловци

Пернишкото село е в потрес, за лечението на момчето в Турция само преди дни бяха събрани 5000 лв. от благотворителен концерт

Откраднаха кутията с дарения за онкоболния Кирил Росенов от Ярджиловци. Вчера пернишкото село приличаше на разбунен кошер, след като стана ясно, че през нощта е било разбито кафе VERTU New, известно като „Гъбата”, и е открадната кутията с дарения за болния Кирил Росенов. Хората неудоумяваха и се питаха отвратени що за човек е онзи, който е дръзнал да посегне на такива пари. «Който и да е взел дарените пари за лечението, рано или късно ще си получи заслуженото», гневят се съселяните на Кирчо. Разлютените ярджиловчани призовават провидението да накаже онзи, който е посегнал на даренията. Жителите на селото се обединиха около каузата да помогнат за оздравяването на младия мъж, който страда от онкологично заболяване и се нуждае от лечение в Турция, разходите по което семейството му не може да си позоволи. Само преди дни кажи – речи цяло Ярджиловци, приятелите на момчето, близки, роднини се събраха под проливния дъжд на концерт, на който бяха събрани над 5000 лв. за момчето. Във всички магазини и заведения в селото, както и на много места в Перник са изложени кутии с дарения за Кирил. Сурвакарската група от брезнишкото село Долна Секирна дари своя парична награда, спечелена от участие във фестивал; в пернишки клуб също бе организирана благотворителна вечер. Родителите на Жорко, който отиде в един по-добър свят, пък дариха 50 000 лв. за лечението на Кирчо. Учениците Тоти, Слави и Пепи дариха хонорара си от 200 лв. от участие в телевизионно предаване. В Ковачевци се състоя благотворителен концерт „Искрици надежда за Кирчо”. Но точно в родното село на младежа някой реши да посегне на даренията на хората, това разгневи не само съселяните му, яростта срещу низката постъпка подпали и социалните мрежи.

Сега не само съселяните на Кирчо, а и всички, взели присърце каузата за спасяването му, призовават полицията да си свърши работата час по-скоро и средствата, предназначени за здравето на младежа, да отидат по предназначение.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular