Thursday, May 2, 2024
HomeРегионБобов долКюстендилският административен съд решава Големо село ще се отдели ли от община...

Кюстендилският административен съд решава Големо село ще се отдели ли от община Бобов дол през февруари

Административният съд в Кюстендил отложи делото за отделяне на Големо село от Бобовдолска и присъединяването му към Дупнишка община. Целта е да бъдат разпитани представители на общинските съвети в Бобов дол и Дупница. „Делото ще бъде на 6 февруари от 10 часа. От съда искат на следващото заседание да разпитат представители на Общинския съвет (ОбС) в Бобов дол защо не са съгласни Големо село да се отдели, представители на Общинския съвет в Дупница защо гласуват за присъединяване на селото. Аз ще трябва да обясня какви са мотивите ни, с които настояваме за отделянето”, каза председателят на Инициативния комитет за отделянето на населеното място Владимир Владимиров.

Както сме писали, Административният съд в Кюстендил образува дело по жалба на Инициативния комитет срещу отказа на областния управител да предложи на ОбС-Бобов дол да приеме решение за провеждане на референдум за отделяне на Големо село от община Бобов дол и преминаването му към община Дупница. Този отказ е на областния управител в мандата на служебното правителство Йордан Татарски. Припомняме, че общинските съветници в Бобов дол категорично застанаха срещу искането за отделяне на Големо село, докато колегите им в Дупница гласуваха то да стане част от Дупнишка община.

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. tolkova e prosto ob6tina bobov dol vladee stax na jitelite feodala kova4ki e sobstvenik na ob6tina bobov dol na ob6tinskite savetnici na kmeta na ob6tinata na kmetovete po selata jitelite na golemo selo iskat da jiveqt svobodno cqlata komunisti4eska mafiq e protiv
    za6toto sa na kova4ki kukli na konci

Comments are closed.

Most Popular