Малките приятели от дома в Долна баня донесоха късмет на „Витоша” за историческото класиране на бараж

 

Малките приятели от дома в Долна баня донесоха късмет на „Витоша” за историческото класиране на бараж. Децата от ДДЛРГ „Констанца Ляпчева“ в Долна баня подкрепяха своите любимци от ФК „Витоша” при ключовото домакинство на тима на ЦСКА-София 2 тази събота. Пред погледа на малчуганите бистричани стигнаха до пълен обрат и така ценната победа с 2:1 над „червените“, която ги прати на исторически бараж за влизане в Първа професионална лига. Постижение, доскоро немислимо за клуба от Бистрица.
Макар времето и дъждът да положиха неимоверни усилия да развалят празника на децата, това така и не се случи. С усмивки на лицата, те слязоха от автобуса в 10,30 часа на базата на „Витоша”, където бяха посрещнати от своя любимец Коце -Костадин Ангелов. Освен че имаха възможност да разгледат футболния „дом“ на бистричани, децата се срещнаха с някои от играчите, част от които познават добре от посещението им в дома в Долна баня малко преди Коледа.
След последвалия вкусен обяд всички дружно се насочиха към един от столичните молове, където в един от киносалоните децата и преподавателите се настаниха удобно по местата си, за да изгледат една от последните касови холивудски продукции. След нейния край децата и техните преподаватели се завърнаха в Бистрица, където имаха възможността да влязат в съблекалнята на домакините непосредствено преди мача и да усетят максимално атмосферата преди предстоящия така важен двубой. Малко по-късно Стефан, Роберто и компания се настаниха на трибуните, откъдето бурно подкрепяха „зелените“ и в крайна сметка им донесоха късмет.
Припомняме, че малко преди Коледа треньорското ръководство в лицето на Костадин Ангелов и Росен Кирилов, футболистите Йордан Върбанов, Георги Амзин, Кристиян Узунов, Николай Радев и Димитър Пантелеев, члена на УС на „Витоша” Григор Гьорев и Александър Борисов, който е част от администрацията, посетиха децата в дома в Долна баня.