Friday, May 3, 2024
HomeРегионСамоков Мариета Стоименова, Драгомира Миланова и Кремена Георгиева в сигнал до „Вяра”: Ползва ли...

 Мариета Стоименова, Драгомира Миланова и Кремена Георгиева в сигнал до „Вяра”: Ползва ли кметът Владимир Георгиев служебна кола за лични нужди в Самоков, Сметната палата да направи проверка

Автомобилът е засичан пред дома на градоначалника на ул. „Неофит Рилски“, какъв пробег минават возилата на властта, питат самоковци

Защо служебните електромобили за разнасяне на храна на стари хора участват в рали, вместо да се правят инвестиции за канализацията по селата

Ползва ли самоковският кмет Владимир Георгиев служебна кола за лични нужди? Сигнал с този въпрос бе получен в редакцията на в. „Вяра”. В писмото си самоковци настояват от Сметната палата да направят проверки, за да се установи дали съмненията им са истина или не. Самоковци заявиха още, че очакват официална информация и данни от община Самоков.

„Много интересни процеси се наблюдават в Самоков, затова питаме ползва ли самоковският кмет Вл. Георгиев служебната кола за лични нужди. Кметът вдигна данъците драстично, но мисли ли той за обикновените хора или не? В града се говори все по-усилено, че след работно време, а и през почивните дни служебната общинска кола е винаги на паркинг пред дома му на ул. „Неофит Рилски“. По чие решение се случва това и редно ли е?“ – питат самоковци. Те изпратиха и снимков материал от паркирания служебен автомобил пред дома на кмета.

„Чрез страниците на в. “Вяра“ искаме да попитаме кмета Вл. Георгиев и компетентните органи: „Защо служебните електромобили, доста скъпи, които бяха закупени за разнасяне на храни от „Кутна хора“ до домовете на бедните и старите хора, бяха използвани в рали, в което участваха служителите на общината? Това ли му е задачата на кмета – да участва в ралита и да облича народни и войводски носии на празници, които са в изобилие в Самоков? Това не е ли абсурд? Толкова ли е богата нашата община, защо тези пари не се използват за други цели, например за водопроводи в селата и за канализация, премахване на вторични сметища по села в Самоковска община, които са безброй и около града? В кой век живеят хората в над 20 села в Самоков – без канализация, със стари, неподменени азбестови тръби за водопроводите?

Другият въпрос е: Кой отговаря за засичането на километражите на всички МПС-та в община Самоков? Какъв пробег ежемесечно минават возилата на самоковската власт? Дали има сигнали, че и други общински служители използват служебните коли за лични облаги? Сметната палата проверила ли е тези разходи на самоковската власт?

Защо толкова пари се дадоха за Крайречната зона, теглиха се заеми, а не беше помислено за почистване на водата в езерото, което в момента е в окаяно състояние – животните в тая среда няма как живеят.

Дадоха се много пари за шадравана на центъра, наляха се и допълнителни средства – колко точно, някой дава ли отчет?

Друго, което ни впечатли – когато съветникът Зашкев задаваше въпроси на кмета за провеждането на чисто партийно събрание на БСП в общинския хотел и поиска да представи фактура за ползването на залата, кметът Георгиев каза, че са се затруднили да намерят фактурата. Има ли такава фактура, г-жо Стойчева – вие сте председател на БСП години наред?

За направата на частта от ремонта в идеалния център – до ден днешен самоковци не разбрахме коя фирма извърши дейността и на каква стойност. Освен това на същото място – пред пощата и джамията, имаше много зелени площи, които кметът с лека ръка махна и постави плочки, които бяха изкъртени и след това поставени отново. Питаме – това актува ли се като ново строителство и като използван материал? Има ли проект за ремонти и озеленяване на центъра?

Уважаеми народни избраници, идват избори. Прав беше Петър Георгиев, който ви припомни в залата на Общинския съвет: “Ние сме избрани от хората, за да им помагаме, а не да им вредим“ – вслушвате ли се в гласа на народа?“, питат самоковци в писмото си, което е подписано от Мариета Стоименова, Драгомира Миланова и Кремена Георгиева.

В. „Вяра” дава право на отговор и официална позиция на общината по всички повдигнати от гражданите въпроси.

 

 

RELATED ARTICLES

6 COMMENTS

  1. Този кмет бие рекордите по наглост!

  2. Е, щом има кой да го търпи този благоевградски юрист!!!??
    Кмет ли!!??
    Колко от негови кметски решения са за прокурска проверка!!!
    Въпроса е кога ние самоковската общественост ще му потърсим отговорност???!!
    Нееее, безочлив наглец!!??
    Нека ни лази по нервите!!!
    Нека?!
    Засега поне!?

  3. ТОВА Е ПРЕКРАСНО, НО КОЙ ЩЕ ГО СВЪРШИ КАТО СЕКИ СИ ГЛЕДА ЗАДНИКА ДА МУ Е НА ТОПЛО. А ЗАБРАВИХТЕ КЪДЕ СА 50 БОНА ЩО ИЗЧЕЗНАХА А КРАДЦИТЕ ОЩЕ ПЪЛНАТ ГУШКА А, А СЕГА БАНКЕТЧЕТА ДМС-ТА ЗА МЪРЗЕЛКЬОВЦИТЕ И КЪДЕ СИ БРЕ НАРОДЕ ГЛУПАВ…..КОГИ ЧЕ СЕ СЪБУДИШ ОТ ДЪЛБОК ЗИМЕН СЪН

  4. Това според него е нормално, щото този г-н Градинарски се е самозабравил и си мисли, че Общината му е бащиния, но да не забравя, че баща му беше портиер на същата Община и умря от алкохолизъм. Поздравления за вестника, че е обективен, макар и малко черноглед за разлика от другите местни “медии” които са “само позитивни”. Питайте го за комисионните, автомобила е като разходка с велосипед в сравнение с тях!

  5. То и майка му беше кадър на Общината, отговаряше за общинските имоти в края на кариерата си и ги беше забъркала и тя едни, въобще цялото семейство е било и е на хранилка на Общината, какво ли би правил, както коментира бай Кольо, г-н Градинарски без Общината като бракоразводен адвокат с посредствени юридически познания от ЮЗУ-Благоевград!!!

Comments are closed.

Most Popular