Thursday, May 2, 2024
HomeРегионСанданскиМайсторите Росен Яков и Евгени Митрев разкрасяват Дома на културата в Сандански,...

Майсторите Росен Яков и Евгени Митрев разкрасяват Дома на културата в Сандански, признаха: Добре платени сме, лепили сме плочки на почти всички местни политици

 

Кметът Котев: Емблематичната сграда да се превърне в съвременен, модерен, уютен и приветлив Дом на културата

Най-добрите майстори по поставяне на гранитни плочки Росен Яков и Евгени Митрев разкрасяват култовата сграда на Културния дом в центъра на Сандански.

Кирил Котев и Георги Евтимов

Почти цялата стена е облицована. Сградата ще стане най-красивата и импозантна в града, убедени са двамата. „Ние сме отговорни за това. Тук работят десетки подизпълнители. Всеки минава и си изпълнява своята задача. Сега е дошъл нашият ред. Поставена е и дограмата. Вдигат се нови стени, идват и майстори мазачи. Всички те са от различни фирми и идват по различно време, на етапи. Имаме си трудови договори. И сме добре платени, доволни сме. Лепили сме плочки и сме градили къщи на почти всички местни политици. Хората са доволни, а това е най-голямата награда за майстора. Има хляб в занаята ни”, разказаха ентусиазирано Росен и Евгени.

Припомняме, в началото на юли кметът на община Сандански Кирил Котев даде началото на проект „Подобряване на енергийната ефективност на сградата на Дома на културата в град Сандански“. Обновяването на сградата е част от 9-те договора на общината по проекта, финансиран от оперативната програма, който включва подобряване на енергийната ефективност на 16 жилищни сгради, обновяване на 4 административни сгради и модернизиране на професионална гимназия „Климент Тимирязев“ в града.

Проектът предвижда монтиране на нови дограми, нова ВиК инсталация, обновяване на фасадата, топлоизолация на покрив, нови системи за отопление, монтиране на енергоефективно осветление и др., с което емблематичната сграда да се превърне в съвременен, модерен, уютен и приветлив Дом на културата, обясни кметът Котев.

На 8 март кметът на община Сандански Кирил Котев и управителят на ДЗЗД „Обединение ВАСБИЛД” Георги Евтимов, подписаха в сградата на Общинска администрация – Сандански, договор за инженеринг на Дома на културата на обща стойност 1 559 391,62 лева без ДДС. Инженерингът на Дома на културата протече в две основни фази – проектиране и строителство.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular