Sunday, May 5, 2024
HomeНовиниСвятМъж нахлу в ”Ехото на Москва” и нарани тежко водеща

Мъж нахлу в ”Ехото на Москва” и нарани тежко водеща

 

Мъж, въоръжен с нож, нахлу в офиса на радио “Ехото на Москва” в руската столица и наръга с нож в гърлото водещата Татяна Фелгенгауер.

32-годишната журналистка, която е и зам. главен редактор, е откарана в болница. Засега според лекарите състоянието й се оценява като средно тежко и няма опасност за живота й.

Колегата на журналистката Виталий Рувинский публикува снимка на задържания нападател.

Нападателят е задържан от охраната и предаден на полицията (вижте снимка в галерията), предадоха от радиостанцията.

Според първоначалната версия причина за атаката е личен конфликт между него и Фелгенгауер. Подробности за самоличността на мъжа засега не се съобщават. Знае се само, че той е на възраст около 40-45 години.

Според руски медии обаче свидетели разказват за двама нападатели, които влезли в сградата на улица “Нови Арбат” и единият напръскал със спрей охранителя. След това се качили на 14-ия етаж, където се намира редакцията на “Ехото на Москва”.

Прокуратурата е поела случая, но засега няма официална информация.

Татяна Владимировна Фелгенгауер е водеща на сутрешни предавания, но е известна с това, че е участвала във всички интервюта с бившия държавен лидер Михаил Горбачов.

През 2010 г. тя печели наградата на Москва за журналистика. През 2011 г. участва в протестите в Москва срещу фалшифицираните според опозицията избори. “Ехото на Москва” е една от малкото медии в Русия, които отразяват и тази гледна точка.

RELATED ARTICLES

Most Popular