Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионБлагоевградМинистър Нанков даде зелена светлина на „Агромах” за строежа на лот 3,1...

Министър Нанков даде зелена светлина на „Агромах” за строежа на лот 3,1 на АМ „Струма”, призна: Изграденото нямаше да го има без последователната политика на Бойко Борисов

 

Министърът на регионалното развитие Николай Нанков и министърът на транспорта Ивайло Московски положиха официалната първа копка за изграждането на участъка от автомагистрала „Струма” между Благоевград и Крупник. Церемонията се състоя при кръговото кръстовище при Зелендолско шосе, в посока Кулата, в близост до Благоевград. На събитието присъстваха народни представители, кметове от Благоевградска област, представители на Агенция “Пътна инфраструктура”, представители на фирмата изпълнител и др. Неврокопският митрополит Серафим отслужи водосвет и благослови стрежа и работниците по него.

Лот 3.1 от км 359+000 до км 366+000 и от км 370+400 до 376+000 е част от проекта: АМ „Струма” – лот 3.1, лот 3.3 и тунел „Железница”. Той се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура” 2014-2020 г. Общата дължина на лот 3.1 от АМ „Струма” е 12,6 км. Изпълнител на лот 3.1 е ДЗЗД „АМ Струма 3.1“ с водещ съдружник в дружеството: „Агромах“ ЕООД и партньори: „Пътища Пловдив“ АД, „Хидрострой“ АД, „Пътища Пловдив Груп“ ЕООД, „АБ“ АД и „Алве Консулт“ ЕООД. Стойността на договора е 139 021 499.92 лв. без ДДС. Строителният надзор ще осъществява ДЗЗД „СН АМ Струма Лот 3.1“, в което участват: МОТТ МАКДОНАЛД ЛИМИТИД, Великобритания; „Трансконсулт-БГ“ ООД и „Тест Консултинг“ ООД. Техният договор е за 1 695 249.00 лв. без ДДС.

Кметът на Симитли Апостол Апостолов и регионалният министър Николай Нанков обсъдиха проект за изграждане на зоната на пътя към Кресна. Зоната за отдих и търговия ще е факт след строежа на лот 3 от АМ “Струма” през Кресненското дефиле. Вчера бе дадено началото на изграждане на пътя от Благоевград до село Крупник. Днес ще бъде обявена обществена поръчка за строителството на тунел „Железница“ на АМ „Струма“. „Изграденото до момента по АМ „Струма“ нямаше изобщо да го има без последователната политика, която провеждаме и в трите кабинета на министър-председателя Бойко Борисов. Всички виждате колко бързо, лесно и удобно стана пътуването на гражданите между Гърция и България“, категоричен бе Московски.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular