Saturday, May 4, 2024
HomeСпорт"Миньор" бутна "Вихрен” от второто място в Югозапада след победа с 2:1...

“Миньор” бутна “Вихрен” от второто място в Югозапада след победа с 2:1 на Стадиона на мира, Даниел Бачков остава начело на отбора

 

 

Отборът на “Миньор” (Перник) надви “Вихрен” (Сандански) с 2:1 и го бутна от второто място в таблицата за временно класиране  на Югозападната трета лига.

През първото полувреме “жълто-черните” изненадаха  санданчани с бойката си игра, но след почивката се стъписаха и  по-активни бяха гостите. Срещата започна с ранен гол за домакините, след като в 3-тата минута бранителят на “чуковете” Антон Киров изчисти една топка напред, която попадна у Кристиян Ковачев, който надбяга Стоян Манолски и шутира под плонжа на Стефано Кунчев за 1:0. Четвърт част по-късно Денис Николов проби отдясно, след което центрира в наказателното поле на вихренци, където Ковачев шутира без подготовка и прати топката в левия страничен стълб. Коженото кълбо след това  отново се върна в полето пред Кунчев и за притичалия Георги Ризов не бе трудно да вкара за 2:0.

След гола всички играчи на “Миньор” отидоха на пистата при старши треньора Даниел Бачков, за да изразят радостта от двете бързи попадения в мрежата на санданчани. В 34-тата минута Антонио Ласков изпълни перфектно свободен удар, но напречната греда помогна на перничани да запазят вратата си суха.

След почивката отборът на “Миньор” заигра пестеливо и се прибра в своята половина, за да брани преднината си. В 57-ата минута Мирослав Иванов след центриране отдясно реши да върне топката към своя вратар Даниел Леонтиев, но подаде на Венци Стоянов, който вкара на празна врата за 2:1. Преди това Милен Стоев чукна гредата над Даниел Леонтиев, но до гол във вратата на перничани не се стигна. В края на срещата момчетата на Петър Златинов показаха по-добра физическа подготовка, но териториалното превъзходство не им донесе дори точка в Перник.

След срещата се разбра, че наставникът на перничани Даниел Бачков, който през тази есен на два пъти подаваше оставки след мачовете в Разлог и Елин Пелин, остана отново начело на отбора. По програма в следващия кръг “Миньор” ще гостува на “Беласица”.

“Миньор”: Леонтиев, Савов, Иванов, Киров, Л.Илиев, Гогов, Ризов, Л.Христов, Ил.Илиев (60-Рамадан), Кр.Ковачев (87-Х.Станимиров), Д. Николов (67-Ил. Христов).

“Вихрен”: Ст.Кунчев, Ил.Митрев, Манолски (46-В. Георгиев), М.Стоев, Бачев, Самарджиев, Якимов, Дънов, (77-Русков), Ант. Ласков, Русанджиев, В. Стоянов.

RELATED ARTICLES

Most Popular