Момичето с най-дългите крака в България Сиси Пешкова от Говедарци първа взе дипломата си в специалност „Регионално развитие“ в УНСС, продължава образованието си в Рим

 

23-годишната Светослава Пешкова от Говедарци, която приятелите наричат Сиси, е дипломиран бакалавър по специалност „Регионално развитие“ в УНСС-София.

Преди четири години тя завърши с пълен отличен елитната гимназия „Константин Фотинов” в Самоков. Сега отново за гордост на родителите си Иванка и Красимир Пешкови завърши и УНСС с отличие. Дипломите бяха връчени от доц. Георги Николов – ръководител на катедра „Регионално развитие“, като Сиси Пешкова от Говедарци получи първа свидетелството си.

На церемонията освен родителите й присъстваха нейният брат Кристиян и дядо й Стойчо Пешков. Пешкова продължава образованието си като магистър с преподаване на английски език.

„Това е дуална програма международен бизнес, като първата година ще продължа да уча в УНСС-София, а втората година ще продължа образованието си в икономически университет в Рим“, сподели с гордост Сиси. Тя стана известна с нейните дълги крака, които достигат впечатляващите 120 см. Това я превръща в претендентка за приза „Жената с най-дългите крака” в България, а може би и в света. Сиси не парадира с този подарък от Бог, но вестник „Вяра” забеляза рекорда. Сиси е висока 190 см. Чрез страниците на „Вяра” Сиси благодари на семейството си за това, че са я подкрепяли и са й давали кураж. “Благодаря им от сърце.  Оставам с невероятни спомени от този университет, получих добри знания. Да, преподавателите направиха всичко, за да ни предадат своя опит и умения“, бе равносметката на абсолвентката Сиси Пешкова.