МРРБ отпусна 600 000 лв. на Дупница за подмяна на водопроводи

Кметът Чимев

 

Ремонти ще има по улиците “Венелин”, “Георги Измирлиев”, “Бузлуджа”, “Велико Търново”, “Васил Левски”, “Отец Паисий” и „Седма рилска дивизия“

 

Община Дупница официално вече осигури финансиране за подмяна водопреносната мрежа в обхвата на проекта “Интегриран градски транспорт”, съобщиха от общинския пресцентър. От Министерството на регионалното развитие и благоустройството отпуснаха сумата от 600 000 лева за тази дейност. “Цялото трасе ще бъде с подменен водопровод. Знаете, че бяхме провели процедура по избор на изпълнител с подусловие “при осигурено финансиране” и парите са вече факт. Искам да благодаря на премиера г-н Бойко Борисов и на министър Нанков за това. Проблемът с водопреносната мрежа в общината е сериозен и сумата за тази дейност е добре дошла за Дупница. Парите са отново безвъзмездни, т.е. няма да бъдат от бюджета на общината. В рамките на двата ни големи проекта осигурихме безвъзмездно финансиране за водопровода и в жк “Бистрица”, с което общата сума стана 1,6 млн. лева, което никак не е малко, а и можеха да бъдат насочени към други общини. Затова няма как да не съм благодарен и на г-н Борисов, и на г-н Нанков”, коментира кметът на община Дупница инж. Методи Чимев.

От общинската управа припомниха, че обществената поръчка бе спечелена от “Дупнишка вода” ДЗЗД с ценова оферта в размер на 568 352,25 лв. без ДДС. В предмета на поръчката са включени участъци от улици, които попадат в проекта, а именно “Венелин”, “Георги Измирлиев” (бивша „Бригадирска”), “Бузлуджа”, “Велико Търново”, “Васил Левски”, “Отец Паисий”, „Седма рилска дивизия“.

“На практика подмяната на водопровода ще стартира през пролетта. Основната причина за това е, че сме входирали до ПУДООС проект за осигуряване финансиране и подмяна на канала в 7-километровото трасе на новата автобусна линия 5, която е в обхвата на проекта. През декември ще бъде разгледан нашият проект, защото се стартира от подмяна на канала, който е с изкопи от над 4 метра. Иначе срокът за изпълнение подмяната на водопровода е 30 дни от датата на откриване на строителна площадка”, допълни Чимев.