Самоковските боксьори Иван Стаменов и Станислав Шопов – държавни първенци на шампионата в Ямбол

 

“Самоков” №1 в отборното класиране, наставникът Райчев: Това е най-големият успех на клуба до момента

Изключителен успех за КБ “Самоков”! Асовете на отбора Иван Стаменов и Станислав Шопов спечелиха златни медали, а клубът стана шампион на държавното лично-отборно първенство по бокс за младежи в Ямбол.

Стаменов триумфира в кат. до 81 кг, надигравайки на финала досегашния първенец Рангел Станоев от “Първенец” (Пд), а преди това и Теодор Христов (“Спартак” – Пд), докато Шопов бе над всички в кат. 91+, сразявайки в последната битка аса на “Пирин” (Бл) Николай Николов. Интересното в случая е, че на полуфиналите Станислав успя да надделее в епичен сблъсък над шампиона Пенчо Цветков (“Юнайтед” – Пд).

Третият самоковски състезател – Васил Млекарски, преодоля съпротивата на боксьор от Червен бряг, преди да падне достойно на четвъртфиналите по точки от представител на Разград.

Самоковският тим единствен спечели борбата в две категории и заслужено стигна до титлата в отборния шампионат. Това е и най-големият успех в историята на самоковския бокс.

Предвид отличната спортна форма, в която се намират, Иван Стаменов и Станислав Шопов бяха включени в националния младежки отбор и ще заминат през лятото заедно с връстниците си на подготвителни лагери преди европейското първенство за младежи в турския суперкурорт Анталия през октомври.

“Горд съм с постигнатото от момчетата. Мога да кажа, че това е най-големият успех за нашия клуб от основаването му. Двама шампиони от трима възможни – това говори за израстване, за несломим дух, за вяра във възможностите. Едно голямо благодаря на тези момчета”, развълнуван бе след финалите в зала “Диана” наставникът на новоизлюпените шампиони Веселин Райчев.

 

На снимката: Шампионите – Стаменов (вляво) и Шопов, заедно с наставника Веселин Райчев след награждаването в зала “Диана”