Thursday, May 2, 2024
HomeРегионБлагоевградНад 50 строителни фирми скочиха срещу новоизлюпения червен депутат Николай Бошкилов от...

Над 50 строителни фирми скочиха срещу новоизлюпения червен депутат Николай Бошкилов от Благоевград, кметът Камбитов ги подкрепи: Той опита да внуши съмнения за некоректна работа

 

  • 25 000 души, които живеят в обновени апартаменти, чиито сметки за ел. енергия са се понижили с до 50%, отговори бизнесът на Бошкилов по повод думите му за пропукано саниране и роми работници без договори

 

Над 50 строителни фирми скочиха срещу новоизлюпения червен депутат Николай Бошкилов от Благоевград, който в парламентарен контрол се изказа критично за санирането в града. По думите на винения бос санирането в Благоевград се пропуквало, роми без договори слагали шпакловка, нямало предпазни мрежи, а цените на еднотипни жилища варират от 112 лв. до 278 лв./кв.м. „Жалбите за некачествено строителство са десетки – теч в бл. 53 на жк „Запад”, паднала изолация в бл. „Лира”, шпакловка без изолация на „Я. Сандански” №1, протекъл покрив в бл. №7 на жк „Струмско”, шпакловка без мрежа в жк „Еленово”…, каза Бошкилов от парламентарната трибуна.

Николай Бошкилов

По повод тези му думи представители на строителни фирми и Регионалната камара на строителите от Благоевград написаха протестна декларация срещу Бошкилов. В нея се казва: „Ние, Регионална камара на строителите в Благоевград и представители на строителни фирми, работещи по изпълнение на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, изразяваме острото си несъгласие с изказването на народния представител Николай Бошкилов по време на парламентарния контрол миналия петък, с което се цели опорочаване на работата по програмата. Във въпросите, отправени към министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, ясно прозира опит за манипулиране на широката общественост в Благоевград, и не само. Ние, представителите на строителния бранш, категорично заявяваме, че изразяването на съмнения за корупционни практики и некачествено изпълнение на задълженията ни са абсолютно необосновани и крайно неоснователни. В подкрепа на това заставаме с лицата си и сме категорични, че всяка една процедура при изпълнение на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в Благоевград е ясно регламентирана и прозрачна. Потвърждение за това са и целият набор от документи, доказващи законосъобразността на дейностите, както и контролът върху тях. Община Благоевград има задължението да следи стриктно изпълнението на дейностите, като при допуснати пропуски и нередности фирмата – изпълнител на даден обект, има задължението същите да бъдат отстранени за нейна сметка. Равносметката до момента показва,  че в Благоевград са обхванати над 25 000 души, които живеят в обновени апартаменти, чиито сметки за ел. енергия са се понижили с до 50%. Ясно искаме да заявим, че с реализиране на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради се дава силен тласък на местната икономика, което е изцяло в полза на всички нас, гражданите на Благоевград.”

Кметът Атанас Камбитов също подкрепи фирмите. „Искам да изкажа благодарност на Регионалната камара на строителите в Благоевград, както и на представители на строителния бранш, които се обединиха в обща декларация срещу опита на народния представител Николай Бошкилов да внуши съмнения за некоректна и непрозрачна работа по Националната програма за енергийна ефективност в Благоевград. Фактът, че десетки фирми изразиха остро своето несъгласие с изказването на депутата по време на парламентарния контрол, е достатъчно красноречив сам по себе си. Зад декларацията застанаха фирми от Благоевград и страната, за да защитят труда си, честта си, за да защитят интересите на гражданите на Благоевград! Община Благоевград ще продължи да работи в полза на обществото!”, заяви Камбитов.

RELATED ARTICLES

Most Popular