Friday, May 3, 2024
HomeСпортНаставникът на „Германея“ Костадин Джоргов: Стягаме се за голям мач срещу „Беласица“

Наставникът на „Германея“ Костадин Джоргов: Стягаме се за голям мач срещу „Беласица“

 

 

Мачът от 13-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига между отборите на 18-ия във временното класиране с 5 точки отбор на „Германея“ и 15-ия с 13 точки „Беласица“ ще се играе в събота от 16 часа на градския стадион в Сапарева баня. И в двата отбора има проблеми, които наставниците на домакините Костадин Джоргов и на гостите Иван Златински споделиха съвсем откровено.

„Няма да бъдат на мое разположение заради контузии Петър Янкулски, Кирил Георгиев-Карчо и Стойчо Недков. Янкулски е със спукано ребро от мача с „Вихрен“ и не тренира през седмицата. Георгиев е с болки в главата и също не взе участие в заниманията. Недков бе освободен веднага след мача срещу „Вихрен“ заради поведение, неотговарящо на вътрешния правилник на клуба. Радващото е, че капитанът на отбора – опитният Петър Кепов, се готви на пълни обороти и ще бъде на линия за мача срещу „Беласица“. Не си правя илюзии, че ще ни бъде лесно срещу именит отбор като „Беласица“ (Петрич). В отбора на гостите играят доста добри футболисти. Ще подходим с нужния респект и уважение към петричкия тим и друга алтернатива пред нас освен за победа няма. Малкият точков актив ни притиска. Мястото, което заемаме в таблицата, не отговаря на истинските ни възможности и при по-точен мерник пред противниковата врата смятаме, че ще бъдем краен победител”, сподели Костадин Джоргов.

Наставникът на „Беласица“ Иван Златински проведе всички занимания през седмицата на терена в село Кърналово. В групата няма да бъдат включени вратарят Благой Стоянов и полевите играчи Владимир Кабранов и Тодор Кръстев. Последният продължава да не се явява без причина за занимания. Стоянов е заявил, че има някаква контузия. Кабранов пък тренира самостоятелно, но не е готов за мача. Под въпрос до последно ще бъдат опорният халф Любо Танев, нападателите Иван Марчев и Аспарух Шамкалов, а Запро Динев е напълно излекуван вече. „През седмицата наблегнах на тактическите занимания и подобряване на точността в завършващата част на удара. Изиграхме доста неудачни срещи както у дома, така и като гости. Длъжни сме да изиграем един добър мач в Сапарева баня и да излезем с успех от този двубой, за да измием част от срама пред ръководството и феновете”, заяви Иван Златински.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular