Най-популярният изпълнител на Балканите Кеба и сръбската легенда Бобан Здравкович пеят напълно безплатно за дупничани на фестивала „Табиет-Дупница“

Бобан Здравкович
  • Николай Славеев излиза на сцената в неделя, идват още Ана-Мария, Росен Янчев и Виктория Куприна
  • Надяждане с кюфтенца и надпиване с бира са част от най-атрактивните състезания

Сръбската легенда Бобан Здравкович, хитовите гърци Люси и Андреас, най-популярният изпълнител на Балканите Кеба и народният изпълнител Николай Славеев ще бъдат гост-изпълнителите на музикално-кулинарния фестивал „Табиет-Дупница“ идната седмица, съобщиха от пресцентъра на общината.

Кеба
Люси и Андреас

Те ще излязат с безплатни концерти пред дупничани и гостите на града и парк „Рила“, където ще се проведе фестивалът. Бобан Здравкович ще весели хората в четвъртък вечерта, в петък е гръцката вечер, Драган Коич-Кеба е в събота, а Николай Славеев с най-известните български народни песни и уникалната хореография на Танцов ансамбъл „Пловдив“ ще излязат на сцената в неделя. Освен тях в Дупница ще гостуват и някои от изгрелите звезди в музикалните риалити формати – Ана-Мария, Росен Янчев и Виктория Куприна. Официалното откриване ще бъде в 20 часа в четвъртък. Всеки ден в следобедните часове ще се провеждат турнири с награди по белот, табла, шахмат, като в тях може да се включи всеки желаещ.

Росен Янчев

Кулинарни презентации на различни ястия и национални кухни ще има в 4-те дни на фестивала. Любителите на „по-екстремните“ състезания пък могат да се включат в надпреварите по надяждане с кюфтенца за време, надпиване с бира и други. За децата са организирани всекидневни игри, аниматори и забавления, а малчуганът с най-красива рисунка на тема „Моето любимо ястие“ ще спечели вечеря за цялото си семейство. Програмата с различните забавления е с цел да обхване всички възрасти и през 4-те дни на фестивала. Концерти на всички солови изпълнители от общината, ансамбли и самодейни състави ще има също през деня и преди вечерните концерти на гост-изпълнителите. “Имаме много талантливи млади изпълнители и ансамбли, за които ще бъде отлична изява пред няколко хиляди зрители да се изправят. Надяваме се, че това ще бъде допълнителен стимул да продължат развитието си. В четвъртък ще уточним самите им изяви в кои дни ще бъдат”, коментира директорът на дирекция “Социални дейности” Таня Петрова.

Входът и през 4-те дни на фестивала е безплатен за жителите на общината и гостите на града.