Новоназначеният треньор Иван Златински: Радвам се, че се завръщам отново в моя дом „Беласица” Петрич, стартираме лятната подготовка на 3 юли в Коларово

 

  • Атанас Димитров напуска със сигурност  – премина в „Ботев” Враца, вратарят Благой Стоянов е на проби в елитния „Верея”

 

„За мен е голяма чест че ми се оказва доверие да водя представителния тим на ОФК Беласица”, каза новоназначеният труньор на петричкия тим Иван Златински. Той заяви още: „Трябва да е ясно на всички работещи в клуба, че „Беласица” е име в българския футбол  и всеки е длъжен да го брани с цената на всичко, което да е подплатено с успехи на футболния терен. Ще дам всичко от себе си. Стартът на лятната подготовка ще бъде на 3 юли от 9.30 часа на стадиона в Коларово. Всички етапи от лятната подготовка ще преминат при местни условия. Моето желание  е да има лагер-сбор поне десетина дни. Предвиждам седем контролни срещи.  Засега са осигурени три от тях. На 15 юли ще гостуваме на „Пирин” Гоце Делчев. На 26 юли те ще върнат визитата. На 22 юли пък ще гостуваме на „Вихрен” Сандански. Свободните дати за контролни мачове са 12, 19 , 29 юли и 5 август. Сигурен напускащ от досегашните футболисти е само Атанас Димитров, който премина в „Ботев” Враца. Вратарят Благой Стоянов е на проби в елитния „Верея” Стара Загора. В момента обмислям оформянето на треньорския щаб. Ще се срещна с всички футболисти , включително и играещите до момента в други отбори. Селекцията е отворен процес. Ще наблягаме на момчетата от ДЮШ и региона”, заяви Иван Златински.

Иван Златински е роден на 4.09.1963 година. Първите си стъпки във футбола прави при легендарния треньор Никола Шаламанов. На 18-годишна възраст е привлечен от известния български футболист, назначен за старши треньор на мъжкия отбор на Беласица, Никола Цанев. През 1998 г. прекратява активна състезателна дейност и започва треньорска. Ръководи отбори от ДЮШ на клуба и отличавайки е от своите колеги с качествата си е определен от тогавашния президент на „Беласица” Костадин Хаджииванов за старши треньор на дублиращия отбор през периода 2008-2009 г. От 2010 година е четири поредни години наставник на мъжкия отбор на „Беласица”.