Sunday, May 5, 2024
HomeРегионБлагоевградОбщина Благоевград спечели дело във ВАС, започва мащабните ремонти по благоустрояване на...

Община Благоевград спечели дело във ВАС, започва мащабните ремонти по благоустрояване на градската среда за 13 млн. евро

 

Столичната фирма „Фармвил“ ЕАД, която обжалва възлагането на обществена поръчка, трябва да заплати разноските по делото

 

Община Благоевград спечели за пореден път дело, което даде зелена светлина за най-мащабния проект на Община Благоевград по ОП „Региони в растеж“. Общата стойност на мащабния проект е над 13 милиона лева. Върховият административен съд отсъди в полза на Общината и с това започват дейности по проект „Благоустрояване на градска среда“.

Припомняме, че фирма „Фармвил“ ЕАД, гр. София, обжалва възлагането на обществена поръчка. КЗК остави без уважение жалбата на касатора и бе открита процедура по възлагане на обществена поръчка. Това е вторият отказ на по-висша инстанция срещу фирмата, която ще трябва да заплати и разходите по самото дело. С решението си ВАС даде зелена светлина за стартирането на дейност по един от най-мащабните проекти, които община Благоевград ще реализира по ОП „Региони в растеж“ 2014- 2020. Сред дейностите, които включва мащабният проект „Благоустрояване на градска среда“, са обновяване и облагородяване на площад „Георги Измирлиев-Македончето”, реконструкция на площадното, подплощадното пространство и фонтаните, художествено осветление в централна градска част между сградите на Общинска администрация – Благоевград, Регионална здравна инспекция, сградата на АУБ и хотел „Ален мак“ по Процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG16RFOP001-1.008 „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020-Благоевград“, Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“. След решението на ВАС предстои сключване на договор с фирма изпълнител и стартиране на работата.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular