Thursday, May 2, 2024
HomeРегионРадомирОБЩИНА РАДОМИР УСПЕШНО ПРИКЛЮЧВА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ПРОЕКТ ПО СХЕМА

ОБЩИНА РАДОМИР УСПЕШНО ПРИКЛЮЧВА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ПРОЕКТ ПО СХЕМА

ОБЩИНА РАДОМИР УСПЕШНО ПРИКЛЮЧВА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ПРОЕКТ ПО СХЕМА

„НЕЗАВИСИМ ЖИВОТ“

Община Радомир на 17.10.2017г. приключва изпълнението на Проект BG05M9OP001-2.002-0193-С001 “Грижа за независим живот в община Радомир”. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020“, Процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05М9ОP001-2.002 „Независим живот“

Проектът стартира на 18.12.2015г. с продължителност 22 месеца, като предоставянето на почасовите услуги бе в рамките на 18 месеца. Мястото на реализация на проекта бяха всички населени места от община Радомир. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ е 499 106.04 лв.

Чрез реализиране на проекта се подобри достъпът до основни социални и здравни услуги и се постигна независимост и социална интеграция на възрастните хора и хората с увреждания в община Радомир.

Звеното за услуги в домашна среда осигури нови работни места в сектора на социалната икономика и допринесе за преодоляване на бедността на безработните лица на територията на общината. Над 50 безработни лица получиха възможност за трудова и професионална реализация.

Обгрижваните лица за целия период на проекта са 90 потребители, които

получиха комплексни качествени социални услуги, включващи лична помощ, комунално-битови дейности, дейности за социално включване, здравни услуги, услуги за психологическа подкрепа и супервизия. Социалната ангажираност, мотивираността за работа, желанието за обучение, отговорността и съзнателността при изпълнението на дейностите бяха в основата на постигането на добри резултати по време на изпълнение на проекта и гарантиране на тяхната устойчивост след приключването му.

Реализирането на проект “Грижа за независим живот в община Радомир” даде възможност за надграждане на вече съществуващите социални услуги в община Радомир. Разшири се кръгът от услугите, специално насочени към възрастните, самотните хора и хората с увреждания. Постигна се сигурност на лицата от целевата група, ползващи услугите. Дейността на социалното предприятие повиши социалната активност както на потребителите на услугите, така и на наетите безработни лица.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси

2014 -2020“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз

 

 

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular