Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупницаОкастриха дървото в кв. „Развесена върба” в Дупница, доц. д-р Мария Димова:...

Окастриха дървото в кв. „Развесена върба” в Дупница, доц. д-р Мария Димова: Корените разрушават тротоарите

  • Получени са няколко сигнала, че въпросната върба е с изсъхнали клони и създават предпоставки за нараняване на преминаващите, това наложи намаляване на короната, коментираха от общината

Служители на общината окастриха върба в дупнишкия квартал „Развесена върба” заради сигнали за опасни клони. Един от сигналите постъпи и в редакцията на в. „Вяра” от доц. д-р Мария Димова, която се обърна към кмета Чимев със следния случай:

„Нашият дом се намира на север от голямата развесена върба на едноименния площад. Тази върба бе насадена без знанието на общината от лицето Любомир Янакиев и помагачи. В корените на тази върба тече подземна река, която стимулира бурния й растеж. Освен това бяха насадени още дървета, несъобразени с обществените норми от същата група лица.

Тази растителност израсна неподдържана от общината. Всяка година сме подавали индивидуални жалби до общината за поддръжка на тази растителност. Моля ви излишните дървета да бъдат премахнати и върбата да бъде окастрена, съобразявайки се с градските условия. Корените на върбата са навлезли в тротоара и основата на сградата. Те вече разрушават тротоара и застрашават сградата ни. Всичко това налага вземането на мерки”, заяви доц. д-р Мария Димова.

От общинския пресцентър коментираха: „Получени са няколко сигнала и заявления от граждани в района, че въпросната върба е с много изсъхнали клони, има падащи такива при вятър и създават предпоставки за нараняване на преминаващите пешеходци. Направена е проверка от отдел “Екология” и е установено, че сигналите са напълно основателни с множество изсъхнали клони и хралупи. Това е наложило да бъде предприето окастряне на опасните клони и намаляване на короната на дървото”.
 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular