Thursday, May 2, 2024
HomeСпортОтборът на „Кариана” спечели турнира „Петричка пролет”, втори в крайното класиране стана...

Отборът на „Кариана” спечели турнира „Петричка пролет”, втори в крайното класиране стана „Миньор” (Перник)

 

Лъчезар Георгиев стана голмайстор на турнира

„Кариана” – „Миньор” – 1:0

С гол на Християн Василев в 36-ата минута отборът на „Кариана” (Ерден) победи пернишкия „Миньор” с 1:0. На добре подготвения терен в село Марикостиново по-качествена и разнообразна игра показаха възпитаниците на Атанас Джамбазки от „Кариана”.

През първата част на срещата те доминираха изцяло на терена, но ударите на Лионел Матадос, Християн Василев и Тихомир Тодоров бяха спасени с вещина от вратаря на „Миньор” Даниел Леонтиев. В 36-ата минута стражът на „чуковете” капитулира – след центриране отдясно пред наказателното поле на „Миньор” Христоян Василев от воле изпрати топката в мрежата за 1:0.

През втората част на мача отборът на „Миньор” се озоваваше по-често пред вратата на тима от Ерден, но стражът Павел Станев отне надеждите им за промяна на резултата. На два пъти Николай Николов от Ерден като по чудо не успя да изпрати топката в мрежата на Даниел Леонтиев. Най-чистото голово положение футболистите на „Миньор” имаха в 79-ата минута, когато при настъпило меле на два пъти обстрелваха вратата на Павел Станев, но той показа класа и не допусна изненада.

Крайно класиране:

  1. място – „Кариана” (Ерден)
    място – „Миньор” (Перник)
    3. място – „Струмска слава” (Радомир)
    4. място – „Свобода” (Пещера)
    5. място – „Беласица” (Петрич)
    6. място – Беласица Струмица.
    каре

Индивидуални награди:
„Най-добър вратар”
– Павел Станев – „Кариана”
„Най-добър защитник” – Любомир Граминов – „Беласица” (Петрич)
Голмайстор – Лъчезар  Георгиев – „Миньор” (Перник)
Най-перспективен играч на турнира – Давид Проданичев-„Беласица” (Струмица).
Отборните и индивидуални награди бяха връчени от зам.-кмета на община Петрич Илко Стоянов, председателя на ЗС на БФС – София Валентин Чакъров, легендите на „Беласица” Иван Златински, Валери Яков и Георги Камишев – зам.-преседател на ДК на БФС.

RELATED ARTICLES

Most Popular