Friday, May 3, 2024
HomeСпортОтличен старт за кюстендилските гимнастички в новата година и с новите правила...

Отличен старт за кюстендилските гимнастички в новата година и с новите правила на МТ “Олимпия-74”

Младите надежди на “Велбъжд” показаха новите си композиции и спечелиха поредните си отличия

Първия си старт за годината направиха 20 гимнастички на кюстендилския клуб по художествена гимнастика “Велбъжд”. Младите надежди участваха на силния международен турнир “Олимпия-74” в София, който се проведе по новите правила. Участваха 18 клуба от чужбина и 16 от страната, с общо над 300 състезателки, в различните възрасти и категории.

Кюстендилските грации показаха новите си съчетания.

Кюстендилските грации се предстaвиха отлично на килима, след като показаха новите си композиции. Ивайла Стоянова, Светослава Георгиева, Цветозара Миленкова и Мишел Иванова се класираха сред най-добрите три гимнастички в А-категория на своите възрасти. Светослава се окичи със сребърен медал в многобоя при родените 2009А. Тя се класира на трето място на без уред и е 3-та на въже. В същата възраст и категория Виолина Мазнева се нареди на 5-о място в многобоя.

Медали за гимнастичките в Б-категория

При родените 2007А Цветозара Миленкова спечели бронзовото отличие в многобоя и златен медал на топка. Ралица Стоилова е на 8-о място в многобой и 2-ра на въже. Мишел Иванова завоюва бронзов медал в многобоя при родените 2005 А. Тя грабна златото на обръч и остана четвърта на бухалки. При родените 2010А Ивайла Стоянова е първа на без уред.

В категория Б кюстендилските гимнастички завоюваха още медали. При 2011 Б Габриела Василева е втора на без уред. Габриела Машова стана първа при родени 2010 Б също на без уред. При 2009 Б Ели Христова се нареди втора в многобоя, спечелвайки злато на въже. В същата възраст Карина Бурназка е втора на без уред. Божидара Златанова взе бронз на въже и остана четвърта в многобоя при 2008 Б, а Зара Павлова е шеста в многобоя. Златен медал при родени 2007Б грабна Михаела Желева на обръч. Четвърта в многобоя при 2006 Б остана Цветомира Тодорова, спечелвайки злато на въже и трето място на без уред. Три медала при 2004 Б за Маглен Бурназка. Тя е първа в многобоя, 2-ра на обръч и първа на бухалки.

“Доволна съм от представянето на момичетата. Изиграха отлично своите нови композиции, които направихме преди месец само, тъй като отново има промяна в новия съдийски правилник и ние трябваше да се съобразим с тези нови изисквания. Като първо състезание и получените резултати очаквам успешна година за нашия клуб. Следващото ни състезание е в края на тази седмица на международния турнир Купа “Берое”, където ще участват четири момичета, по една във всяка възрастова група”, сподели президентът на клуб “Велбъжд” Валя Машова.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular