Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупницаПърволаците в Самораново четоха, рецитираха и пяха на „Празник на буквите

Първолаците в Самораново четоха, рецитираха и пяха на „Празник на буквите

Цветелина Кьосева долетя от Англия за тържеството на класа на Валентина Грънчарова

Научаването на азбуката се превърна в незабравим празник за първолаците в училището в дупнишкото село Самораново, тяхната всеотдайна и неуморна учителка Валентина Грънчарова и родителите на малките ученици. Всички те отбелязаха първия етап от ограмотяването на малчуганите – запознаването с буквите, и овладяването на четенето и писането, със специално тържество.

„Празникът на буквите“ е най-вълнуващият празник за първокласниците, техните родители и учители. Пример за това е Цветелина Кьосева, която в нощта срещу тържеството долетя от Англия, за да сподели този момент с детето си. Тя ми благодари за това, че научила детето й да чете и пише, и почерпи всички дечица с лакомства”, сподели Валентина Грънчарова.

Майки, бащи, баби и каки се насладиха на пъстрото представление и споделиха гордостта на децата от това, че вече са ученици и могат да четат сами. Валентина Грънчарова подари на възпитаниците си книжки с приказки с лично послание и им поръча да ги прочетат сами. Първокласниците получиха и кошнички с шоколадови яйца като награда за успешното овладяване на азбуката, но трябваше да се потрудят, за да ги получат – те четоха стихчетата, които бяха поставени в кошничките пред техните родители, и така доказаха, че буквеният период в ограмотяването е приключил успешно. Последва драматизация, стихчета и песни, а накрая бившите възпитаници на Грънчарова поздравиха с танц най-малките ученици.

Празникът бе и много цветен, за което помогна екипът от учители, положили усилия стаята на първокласниците да бъде най-красивата и уютна в училището.

Гостите пожелаха на първокласниците от ОУ „Христо Ботев“ да бъдат поредният успешен випуск на г-жа Грънчарова, да обичат учението и книгите, да постигат все по-големи успехи, за да докажат, че качеството на образование в малките селски училища не отстъпва на това в големите.

Снимките:

„Празникът на буквите“ в училището в Самораново

Моменти от тържеството

RELATED ARTICLES

Most Popular