Пътници скачаха панически от самолет след фалшив сигнал за бомба

 

Пътници скачаха от самолет на летище в отдалечен район на Австралия, след като в тоалетната бе открита бележка с фалшива заплаха за поставена бомба. Инцидентът стана вчера сутринта и само ден след случая в предградие на Мелбърн, който полицията смята за терористичен акт, предаде Ройтерс.

“Нищо не е открито, не е имало никаква заплаха за никого, само бележка”, каза пожелала анонимност полицейска говорителка. Полицията заяви, че самолетът, в който имало 42 пътници и обслужвал полет по вътрешна линия, е бил евакуиран. Това е станало на летище Олбъри, щата Нов Южен Уелс. Има един арестуван.

Агенция Острелиън Асошиейтед прес цитира един от пътниците, че чул някой да крещи: “Оставете си багажа. Измъквайте се и бягайте!”. Според агенцията пътниците скачали от самолета на пистата.

“Полицията и спасителни екипи отидоха на летище Олбъри след получена информация за бележка в тоалетната”, каза пред Ройтерс говорителката на полицията в Нов Южен Уелс Емили Уотърс.

Авиокомпания “Върджин Австралия” съобщи, че при пристигането си самолетът бил посрещнат от полиция поради “инцидент на борда, свързан със сигурността”. Засега тя не може да потвърди колко пътници е имало в самолета.

 

снимки

Пътници скачаха от самолет след сигнал за бомба на летище в Австралия