Петър Николов: Масивна желязна ограда на поделението в Радомир бе нарязана и заменена с телена, кой го нареди и къде ще отидат парите?

Пламен Алексиев

Крайно време е кметът Пламен Алексиев да бъде отстранен от длъжност, заявява Николов в жалба до прокуратурата

 

Премахнаха масивна желязна ограда на поделението в Радомир от страна на ул. „Райко Даскалов” и замениха с телена. Нарязаната ограда бе транспортирана в неизвестна посока с товарен автомобил с рег. № РК 7354ВВ. Това сигнализира в жалба до Районна прокуратура-Радомир Петър Николов.

„Радомирските граждани се питат кому беше необходимо всичко това? Коя фирма премахна масивната желязна ограда? Кой нареди? Как е избрана фирмата? Къде отиде масивната желязна ограда? Предадена ли бе на вторични суровини като желязо? Къде са парите от продажбата й?

Лично питах работниците, които демонтираха оградата, кой им е наредил да вършат това. Отговорът им беше, че това не е моя работа и „да внимавам”.

Задавам същия въпрос и за оградата на спортните игрища в кв. ”Пчелински” – гр. Радомир. Оградата беше масивна, висока около 5 метра и не стана ясно кой я демонтира, по чие нареждане, какво стана с нея.

На ул. “Батенберг“ се намира недвижим имот, в който има сграда – т.н. Битов комбинат. Той е частен имот. През 2016 г. община Радомир огради този частен имот с масивна ограда. Поставям въпроса – кой нареди да се постави оградата? С какви средства? Коя фирма я постави и има ли договор с нея?”, пише в жалбата си Петър Николов. Радомирецът призовава в жалбата си прокурорите да открият истината около строително-изкопните работи на пл. ”Войнишко въстание” в Радомир. „С каква цел се вършат? Това означава ли, че на празника на града няма да има  увеселителни люлки за радомирските деца и други увеселителни игри? Интересното е, че няма човек, дори и от общинската администрация, да ни обясни какво се строи и какво ще бъде там, а също и от общинските съветници, с които съм разговарял.

На сесията на 23.11.2017 г. за трети пореден път кметът Пламен Алексиев е внесъл докладна общинските съветници да вземат решение за безвъзмездно предоставяне на мобилното спортно съоръжение на стадиона в град Радомир на футболен клуб ”Струмска слава” (Радомир). И това кметът Пламен Алексиев упорито го поставя на гласуване на всяка сесия на Общински съвет-Радомир, след като и той, и общинските съветници знаят, че по отношение на мобилното спортно съоръжение тече проверка от ДАНС за извършено престъпление от общ характер. На тази сесия, на третия път, вече с 12 гласа общинските съветници са гласували и приели решението в нарушение на общинската наредба, че разпореждането с общинските имоти става с квалифицирано мнозинство. Във вашите правомощия е да се произнесете по законосъобразността на това решение и да предприемете необходимите мерки по закон.

Мисля, че крайно време е кметът Пламен Алексиев да бъде отстранен от длъжност, за да се спаси общината от натрупани милиони загуби, благодарение на прокурорските чадъри на всяко ниво”, завършва в жалбата си Николов.