Saturday, May 4, 2024
HomeРегионБлагоевградПсихотерапевти изнесоха лекция пред студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград, Милена...

Психотерапевти изнесоха лекция пред студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград, Милена Манова: Човек вижда според това, което е в сърцето му

Милена Манова – психотерапевт и председател на Управителния съвет на Българската асоциация по транзакционен анализ, и Сезгин Бекир – психотерапевт и главен секретар на Българската асоциация по транзакционен анализ, гостуваха в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Те пристигнаха в Благоевград по покана на Катедрата по психология и Студентския съвет. Психотерапевтите представиха пред студенти от специалност „Психология“ лекция на тема „Транзакционният анализ: теория за личността и психотерапевтичен метод“.

„Човек вижда според това, което е в сърцето му. В живота има всичко – и добро, и зло“, с тези думи започна обръщението си към студентите психотерапевтът Милена Манова. Срещата продължи с разясняване на историята, същността и основните принципи на транзакционния анализ.

Лекцията бе част от поредицата прояви, които катедрата организира, за да запознае младите психолози с различните терапевтични методи и да ги подготви за бъдеща успешна реализация. Следващите методи, с които студентите ще се запознаят, са арт терапия и позитивна психотерапия.

RELATED ARTICLES

Most Popular