Топбоксьорът Пулев става лице на Всебългарския събор “Към Завета –  Кубрат” в Украина

 

Родолюбци от цял свят правят дарения за доизграждане на Мемориалния комплекс до могилата на великия ни държавник край Полтава  

 

 

Най-добрият български боксьор и претендент за световната титла – Кубрат Пулев, ще бъде лице на предстоящия Световен събор на българите на 16 и 17 септември край могилата на великия ни държавник Кубрат в днешна Украина, с. Малая Перещепина. Любимецът на милиони българи в цял свят ще участва в пресконференцията по повод мащабното събитие в БТА, на 4 юли от 12 часа.

Съборът, подкрепен от  Държавната агенция за Българите в чужбина,  ще бъде представен по време на пресконференцията от Международния организационен комитет с председател Румен Спасов, Делян Дамяновски –   председател на  Националната асоциация на председателите на общински съвети в България, Симеон Симеонов – председател на Отечествен съюз, Ивелин Михайлов от фондация Въздигане, подкрепил и паметника на Алцек в Италия,  депутатът Красимир Богданов и Патриция Кирилова, сдружение за опазване на културно-историческото наследство – Велика БОЛГАРИА.

Българи-родолюбци от България и Украина учредиха в края на м.г. инициативен комитет “Към Завета”, който да организира предстоящия Всебългарски събор по случай 105 г. от откриването на гроба на великия българин Кубрат. Международният комитет вече бе на посещение в Украина за срещи с местната администрация, за да подготви провеждането на Събора и изграждането на Мемориала.