Monday, May 6, 2024
HomeРегионДупницаРадослав Георгиев прави фокуси за децата в дупнишкото село Бистрица, ловната дружинка...

Радослав Георгиев прави фокуси за децата в дупнишкото село Бистрица, ловната дружинка ги изненада със заря

 

Децата от дупнишкото село Бистрица се забавляваха и почетоха Христо Ботев на 1 юни. За старт на празника дупничанинът Радослав Георгиев изненада с фокуси малчуганите, които след това рисуваха и получиха подаръци – за всяко дете имаше книжка и балон, играха „Народна топка”, федербал, скачаха на въже.

Изявите продължиха близо 5 часа – започнаха в 16,30 и завършиха в 21,00 часа. Децата на Бистрица честваха 141-вата годишнина от трагичната гибел на гениалния поет и революционер с рецитал от стихчета, посветени на Ботев, слово за войводата на кмета на селото Кирил Огненски и заря, подготвена от местната ловна дружинка. Празникът бе организиран от местното читалище.

В чест на Ботев имаше заря.

„Много съм доволна от това, че всички деца харесаха приятната изненада, която им бяхме подготвили от читалището за първи юни. Това, че в селото нямаме училище, не ни пречи да работим с децата. Точно затова и празникът за тях започна след 16,30 часа, за да може да са се прибрали от училище и детска градина”, коментира читалищният секретар Гергана Спасова.

 

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular