Танцьори от цялата страна мериха сили на „На армане с тъпане“ в Разлог, кметът Герчев: Щастлив съм, че фестивалът се разраства с всяка година

  Участници от 25 групи от цялата страна се надиграваха на фестивала на традиционните хорá „На армане с тъпане“. Фолклорният форум се организира за шеста поредна от Община Разлог и НЧ „15.09.1903-1909“. Директор на фестивала  е доц. Георги Гаров.  Инж. Красимир Герчев-кмет на Община Разлог, поздрави участниците и публиката и изрази своята радост от това, че с всяка изминала година фестивалът се разраства, а това е знак, че фолклорът е в сърцата и душите на хората.

Инж. Венцислав Гърменов зам.-кмет по социалните дейности връчи от името на Община Разлог подаръци на ръководителите на всички групи, които участват в мероприятието.

Официални гости на събитието бяха проф. д-р на науките Албена Георгиева, проф. Николай Цветков, д-р Петьо Кръстев, д-р Маргарита Кръстева.

Идеята на фестивала е да се съберат на едно място хора, които да се потопят в атмосферата на мегданското веселие от миналото. Всички хорá и танци бяха под съпровода на оркестър-„Роял бенд“ от Благоевград, със солист Кинче Вълчева и ръководител Стефан Йорданов и зурнаджийска група „Манетата“, с ръководител Емил Зангов.