Friday, May 3, 2024
HomeСпорт„Рилецо” и „Сливнишки герой” с постно 0:0 в Самоков, домакините 3 мача...

„Рилецо” и „Сливнишки герой” с постно 0:0 в Самоков, домакините 3 мача без победа

 

„Рилски спортист” за трети път поред се размина с победата в Югозападната „В” група. След като паднаха с по 0:1 от „Марек” и „Ботев” (Ихтиман), сега самоковските футболисти стигнаха само до 0:0 със „Сливнишки герой” у дома. Така „оранжевите” запазиха 14-ата си позиция в класирането с актив от 29 точки, на 4 пункта пред 15-ия „Пирин” (ГД).

Срещата в рилския град започна двуостро, като първата по-сериозна възможност бе пред вратата на гостите. В 11-ата мин халфът Ивайло Захариев-Пиф отправи мощен удар от 20 метра, но за негово съжаление топката излезе на сантиметри в аут. Пет мин по-късно отново Захариев проби по десния фланг и навлезе в наказателното на „Героя”, шутира под ъгъл, но стражът на състава от Сливница Минев с вещина изби.

В 33-тата минута „Сливнишки герой” можеше да поведе в резултата след изпълнение на корнер, ала Кристиян Николов от малкия пеналт стреля неточно в аут.

През втората част голови положения почти липсваха и логично двата отбора си поделиха по една точка за неудовлетворение на 200-та зрители по трибуните на ст. „Искър”.

В следващия кръг „Рилецо” е изправен пред нов сложен ребус – гостуване на петия в подреждането състав на „Банско”. Сблъсъкът в пиринския курорт е в събота (21 април) от 16,00 часа.

RELATED ARTICLES

Most Popular