Monday, May 6, 2024
HomeСпорт"Рилецо" с нов успех в Балканската лига, разказа играта на черногорския "Ибър"...

“Рилецо” с нов успех в Балканската лига, разказа играта на черногорския “Ибър” с 89:71

Самоковци стигнаха лидера “Блокотехна”, стигнаха без проблем до победа №7 в турнира

“Рилски спортист” се изравни с македонците от “Блокотехна” на върха в Балканската лига. Това стана възможно след убедителната победа на самоковци над черногорския “Ибър” с 89:71. Успехът бе 7-и за домакините в надпреварата, а в следващия кръг – на 30 януари, те ще се изправят срещу “Левски Лукойл” в българското дерби на лигата.

Играчите на “Рилецо” имаха проблеми с тима от Рожае само през първите 10 минути, които спечелиха трудно със 17:16 благодарение най-вече на развихрилия се национал Мартин Маринов. Още до почивката класата си каза думата и след силни изяви на влезлия от пейката капитан на отбора Йордан Бозов “скиорите” дръпнаха сериозно в резултата – 41:33.

След антракта превъзходството на “скиорите” стана още по-очевидно и с лекота покачиха аванса си до обезкуражаващите за гостите 20 пункта. С мисълта за дербито с “Левски Лукойл” в събота пък наставникът на домакините Людмил Хаджисотиров пусна в игра всички играчи, записани в тимовия лист. Те се постараха, вложиха се максимално и до един записаха актив срещу имената си.

За “Ибър” утеха остана само силното представяне на бившия кадър на “Рилски спортист” Джеръл Симънс. Янкито бе във вихъра си и завърши двубоя с внушителните 28 точки. Дабъл-дабъл от 18 т. и 15 борби пък оформи новото попълнение на черногорци Морис Джефърс.

За “Рилецо” над всички бе Мартин Маринов със 17 пункта, а 13 добави Травис Тейлър.

На снимката: Домакините затвърдиха впечатляващата си форма срещу скромния тим от Рожае.

RELATED ARTICLES

Most Popular