Saturday, May 4, 2024
HomeСпорт"Рилски спортист" не успя да спре ЦСКА 1948, падна с 0:1 и...

“Рилски спортист” не успя да спре ЦСКА 1948, падна с 0:1 и остана 14-и в ЮТЛ

 

“Рилски спортист” се превърна в поредния отбор, който не можа да сложи прът в колелата на лидера в Югозападната трета лига ЦСКА 1948. Самоковци паднаха с минималното с 0:1, въпреки че се държаха сравнително равностойно на противника пред рекордните за пролетта 500 зрители.

Единственото и оказало се победно попадение в двубоя реализира бившият национал Кирил Котев. Ветеранът мушна топката в мрежата с глава след центриране от ъглов удар 7 минути преди почивката.

Големият шанс за домакините бе в 26-ата мин, когато централният защитник Иван Иванов-Матераци засече топката с глава след пас на Ивайло Захариев, но за негово съжаление топката облиза страничния стълб.

През второто полувреме “червените” се настаниха трайно в полето на “скиорите”, но се отчетоха с куп пропуски пред изигралия отличен мач страж Марио Райчев. Първо Райчев изби по феноменален начин удар от упор на Цветелин Цаковски, а в 73-тата мин Цаковски не уцели вратата от 7 метра след отличен пробив и центриране на Андон Гущеров отдясно.

Щастието на ЦСКА 1948 обаче не бе пълно, след като столичани дадоха две жертви. Голмайсторът Калоян Стефанов напусна с контузия още преди почивката, а през втората част травма получи и Веселин Васев.

Таранът на гостите Петко Петков пък, който през есента реализира 13 попадения с екипа на “Рилецо”, бе посрещнат радушно от феновете на ст. “Искър”, които показаха уважението си към известния с прякора Рамбо състезател.

RELATED ARTICLES

Most Popular