Saturday, May 4, 2024
HomeСпорт"Рилски спортист" с трети успех през сезона, удари "Черно море Одесос" насред...

“Рилски спортист” с трети успех през сезона, удари “Черно море Одесос” насред Варна

Резервата Радина Живачка избухна с 26 точки, гостенките с 89% успеваемост от фаул линията

 

Женският представителен тим на “Рилски спортист” извоюва ценна първа победа като гост за сезона. В мач от 7-ия кръг на “А” група – Изток възпитаничките на Борислав Трифонов надиграха с убедителното 90:71 домакина “Черно море Одесос” и влязоха в тройката в класирането с 9 пункта, на 1 т. от лидера “Хасково” и с равен актив от точки с втория “Берое”.

Куриозното в мача, игран пред 150 зрители в зала “Христо Борисов”, бе, че варненки не само взеха борбата под коша (40:35), но и направиха 3 блока на съперника. Във всички останали елементи от играта обаче черноморки отстъпиха на съперника, което предопредели и загубата им в срещата.

Феноменален мач за “скиорките” изнесе 17-годишното попълнение от “Миньор” Радина Живачка. 180-сантиметровата баскетболистка се включи като резерва, но изпъкна с 26 точки, 7 борби, 6 откраднати топки и 3 асистенции. Двуцифрен актив от точки постигнаха още Клаудия Пенкова (18), Валентина Клисарска (12) и Ангелина Милева (10).

Иначе в хода на дуела в игра за гостинките влязоха само четири състезателки, но те постигнаха 55 точки – с 20 повече от титулярния състав.

Само в първите 10 минути черноморки имаха предимство (22:15), в останалите три части превъзходството на “Рилски спортист” бе осезаемо – 26:15, 24:19 и 25:15. Самоковки изпъкнаха с 89% успеваемост при изстрелите си от наказателната линия и с цели 21 откраднати топки.

В следващия кръг “Рилски” приема лидера “Хасково”. Сблъсъкът е в събота (16 декември) от 19,00 часа в “Арена Самоков”. Това ще бъде и последният мач за годината за представителките на рилския град.

 

На снимката: Самоковки се утвърдиха в челото благодарение на победата си във Варна.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular